Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Χρήσεις του χαρτιού κουζίνας που ίσως δεν γνωρίζατε…


Αυτές οι συμβουλές θα σας κάνουν να θέλετε...
να έχετε πάντα κοντά σας χαρτί κουζίνας…
Βγάλτε το λίπος από τις σούπες
Χρησιμοποιήστε ένα απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσετε το λίπος από την κορυφή της σούπας ή του ζωμού.
Τοποθετήστε μια άλλη κατσαρόλα στο νεροχύτη. Βάλτε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε χαρτί κουζίνας πάνω του. Τώρα ρίξτε το ζωμό μέσα από την πετσέτα στην κατσαρόλα αναμονής. Θα διαπιστώσετε ότι το λίπος μένει στην πετσέτα, ενώ ο ζωμός περνά καθαρός στην κατσαρόλα.
Κρατήστε τα προϊόντα φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα
Σας πιάνει η καρδιά σας όταν ανοίγετε το δοχείο λαχανικών στο ψυγείο και βρίσκεται μουχλιασμένα τα καρότα της περασμένης εβδομάδας; Κάντε τα προϊόντα σας να κρατήσουν για μεγαλύτερο διάστημα ώστε να μπορείτε. τοποθετήστε στα συρτάρια των λαχανικών χαρτί κουζίνας. Απορροφούν την υγρασία που κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά σας να σαπίσουν. Ενώ κάνει τον καθαρισμό του  κάδου πιο εύκολο!
Κρατήστε στεγνό το κατεψυγμένο ψωμί
Τοποθετήστε ένα χαρτί κουζίνας στην τσάντα του ψωμιού, πριν να το παγώσετε. Το χαρτί απορροφά την υγρασία, όσο το ψωμί ξεπαγώνει.
Διατηρήστε τα τηγάνια από χυτοσίδηρο χωρίς σκουριά
Τοποθετήστε ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την υγρασία, αφού έχετε πλύνει το τηγάνι.
Καθαρίστε μια ραπτομηχανή
Αφού λαδώσετε τη ραπτομηχανή σας, για να μην μείνουν υπολείμματα γράσου και περάσουν στο ύφασμα, χρησιμοποιήστε αυτό το τέχνασμα με το χαρτί κουζίνας. Ράψτε με τη ραπτομηχανή σας πρώτα ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό γράσο.

Πηγή: neadiatrofis.gr