Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

«Έφυγε» στα 86 του ο Μπαντ Σπένσερ…


Την τελευταία του πνοή άφησε ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός...
Κάρλο Πεντερσόλι, γνωστότερος ως Μπαντ Σπένσερ. Ο περίφημος πρωταγωνιστής των ταινιών σπαγγέτι γουέστερν και σκηνοθέτης, έφυγε τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών, όπως επιβεβαίωσε ο γιος του στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Με τις «φάπες» του μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ειδικά στο αχτύπητο κινηματογραφικό δίδυμο με τον Τέρενς Χιλ.
Ο γιος του γνωστού ηθοποιού μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa επιβεβαίωσε πως ο πατέρας του ξεψύχησε στις 18:15 το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως αποκάλυψε ο Τζιουζέπε Περντεσόλι δεν υπέφερε καθόλου και όλη του η οικογένεια ήταν δίπλα του.
Όπως είπε, η τελευταία λέξη του Bud Spencer ήταν «ευχαριστώ».
O Μπαντ Σπένσερ έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τη δεκαετία του 1970 όταν πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 20 ταινίες με τον ακλόνητο δίδυμο του τον Τέρενς Χιλ.


H είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο, ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι τον αποχαιρέτισε με ένα tweet γράφοντας χαρακτηριστικά: “Αντίο Bud Spencer. Σε αγαπούσαμε πολύ”.
Ο Μπαντ Σπένσερ ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς καλτ ήρωες δράσης αλλά και Ιταλός πρωταθλητής κολύμβησης. Το 1950 έγινε ο πρώτος Ιταλός που κολύμπησε τα 100 μέτρα ελεύθερο σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1951 ενώ έφθασε μέχρι τα ημιτελικά στο ίδιο αγώνισμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952 και της Μελβούρνης το 1956. Μάλιστα το 1954 κατέκτησε ως πολίστας το πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Λάτσιο! Πάντως η κολυμβητική του καριέρα σταμάτησε απότομα το 1957… (newspepper)