Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

14η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα


Πιστή στο ραντεβού της και για 14η χρονιά, η Γιορτή Παραμυθιών...
θα πλημμυρίσει με μοσχομυριστές και νόστιμες αφηγήσεις και δραστηριότητες τα πιο όμορφα μέρη που κρύβει η κυρά των Κυκλάδων, η Κέα. Τσουκάλια αχνιστά, γεμάτα υπέροχες ιστορίες, περιμένουν τους ταξιδευτές να χορτάσουν από 23 έως 31 Ιουλίου 2016 με λαχταριστά παραμύθια, ήχους και μουσικές, γεύσεις και αρώματα από τα πέρατα του κόσμου, μέσα σε κρυφά μονοπάτια, πάνω σε ακρογιαλιές, δίπλα σε δροσερές πηγές και πεζούλες καλοκαιρινές.
Πιο επίκαιρη από ποτέ, η φετινή διοργάνωση της 14ης Γιορτής Παραμυθιών στην Κέα είναι εμπνευσμένη από τις δύσκολες αυτές στιγμές της ιστορίας κάθε τόπου όπου άνθρωπος μόχθησε, αλλά κατάφερε να επιβιώσει, παλεύοντας με τα τέρατα της δίψας και της πείνας. Μια γιορτή γεμάτη προφορική παράδοση, μύθους, παραμύθια και αληθινές ιστορίες, με μουσική, με εργαστήρια και δραστηριότητες που υπόσχονται να... ανοίξουν την όρεξη!
Η φετινή γιορτή με τίτλο «Πείνα, δίψα, φαΐ, πιοτί» αποτίνει φόρο τιμής στο ψωμάκι. Τούτη η ταπεινή και συνάμα τόσο σημαντική τροφή έρχεται να ξεφουρνίσει ιστορίες κόπου και αγώνα, χαράς και ευτυχίας, μα πάνω απ’ όλα νοστιμιάς, απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Η 14η Γιορτή Παραμυθιών σας προσκαλεί να απολαύσετε ιστορίες από μακρινούς πολιτισμούς που θ’ αποκαλυφθούν μέσα από το φαγητό τους. Περιπλανήσεις σε μυθικά μονοπάτια, στην Αρχαία Καρθαία, μέσα στο δρυοδάσος, σε δροσερές πηγές και παραλίες νοσταλγικές, θα γεμίσουν ιστορίες που θα φέρουν στα τσουκάλια τους, παραμυθάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ινδία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία και την Ιταλία. Κι όσο το μουλάρι θα γυρνά μέσα στο αλώνι ρουθουνίζοντας, σπάζοντας τον ιερό καρπό της γης, ιστορίες για ξερόψωμα αλλά και για καρβέλια μοσχομυριστά, θ’ ανοίξουν την όρεξη για ακόμα περισσότερες αφηγήσεις και εμπειρίες. 

Η 14η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα  πραγματοποιείται με την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου  Κέας & Διοργανώνεται από το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Φέτος τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESKO Πειραιώς και νήσων.