Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Τη μετονομασία κεντρικού δρόμου της Αθήνας σε «Λεωφόρο Μοχάμεντ Αλί» ζήτησε ο Νίκος Φίλης


Σάλο έχουν προκαλέσει νέες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας...
Νίκου Φίλη, ο οποίος πρότεινε να μετονομαστεί κεντρικός δρόμος της Αθήνας σε «Λεωφόρο Μοχάμεντ Αλί» προς τιμή του Αμερικανού πυγμάχου, η κηδεία του οποίου έγινε σήμερα στις ΗΠΑ.
Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση που έλαβε ο ηγέτης της Τσετσενίας να μετονομάσει κεντρική λεωφόρο του Γκρόζνι με το όνομα του κορυφαίου μποξέρ, ο υπουργός δήλωσε ότι δε βλέπει το λόγο να μη γίνει κάτι παρόμοιο και στην Αθήνα.
«Πρόκειται για μια ιστορική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας. Τόσους ξένους έχουμε τιμήσει. Γιατί να μην έχουμε μια πλατεία Μοχάμεντ Αλί, ένα άλσος Μοχάμεντ Αλί και, γιατί όχι, μια κεντρική λεωφόρο της Αθήνας όπως τη Βασιλίσσης Σοφίας ή την Πανεπιστημίου» είπε ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
Πρόσφατα ο Νίκος Φίλης είχε εκφράσει τον θαυμασμό για τον κορυφαίο Αμερικανό πυγμάχο σε τηλεοπτική εκπομπή, λέγοντας ότι τον είχε δεί ζωντανά να ανάβει με την ολυμπιακή λαμπάδα τη φλόγα στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες.

Οι δηλώσεις του υπουργού όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν την οργή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος από την εκπομπή του είπε «ο κύριος Φίλης φοβάμαι ότι έχει ξεφύγει τελείως. Αν είναι να μετονομάσουμε τη Βασιλίσσης Σοφίας σε λεωφόρο Μοχάμεντ Αλί, να μετονομάσουμε και την πλατεία Κλαυθμώνος σε πλατεία Κάσιους Κλαίει» είπε χαρακτηριστικά… (tovatraxi)