Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Η Καίτη Δροσίνη, απαντά στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Η Καίτη, το ότι είναι εικαστικός καλλιτέχνης…
δεν σημαίνει πως ζει μέσα σ’ ένα πολύχρωμο – πλασματικά κόσμο που η ίδια έχει χτίσει! Αντίθετα είναι ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να πει τα πράγματα όπως τα αισθάνεται, αλλά παράλληλα και να χρωματίσει τα κακώς κείμενα…
Είναι ένας εκφραστής των τεχνών, με άποψη και στυλ… με μια φρεσκάδα του νέου ελπιδοφόρου δημιουργού, που μας εκπλήσσει ευχάριστα…

Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; «Η αθωότητα των παιδικών μου χρόνων, η ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι με τα παιδιά της γειτονιάς μου και το χαμόγελο που διατηρούσα!»

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; «Ο Δον Κιχώτης»

Ο κάθε ήρωας των βιβλίων σας, «προδίδει» μικρά μυστικά του εαυτού σας; «Πάντα οι ήρωες μου προδίδουν μυστικά του εαυτού και συνήθως τα μοιράζω σε όλους, κυρίως τις δεξιοτεχνίες μου και κάποια επαγγέλματα που επιθυμούσα να κάνω και ονειρευόμουν μικρή. Όλοι τους μαζί μπορούν να ενσαρκώσουν έναν χαρακτήρα»

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; «Την υπομονή μου»

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα; «Η γκρίνια»

Την μοίρα, την θεωρείται γραφιά της ζωής σας; «Κάποιες στιγμές ναι»

Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας; «Έντονα και καθημερινά»

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; «Τελευταία προσπαθώ να την εντάξω γιατί η αλήθεια είναι πως απουσίαζε»

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; «Με ζωγραφική, ετοιμάζω μια έκθεση στην πόλη μου»

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία ή ποια πιστεύεται ότι είναι συνοδοιπόρος στη ζωή σας; «Τα 201 καναρίνια»

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; «Τρία παλιά κινέζικα νομίσματα»

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;
«Τα πάντα ρει»

Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε; «Δυστυχώς θα είναι περιορισμένος ο αριθμός τους κάτι που θα κάνει δύσπιστη την ενημέρωση μας»

Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει; «Η εξουσία ανέκαθεν γύριζε την πλάτη στις τέχνες εκτός κάποιων εξαιρέσεων που λειτουργούσαν προς όφελος τους, φυσικά από την έλλειψη στήριξης»

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων; «Δυστυχώς γαλουχηθήκαμε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην πιστεύουμε στις ικανότητες και δυνατότητές μας και να μην κυνηγάμε ποτέ τα όνειρά μας. Μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας ασκεί επαγγέλματα που δεν τα αγαπά μόνο και μόνο επειδή άφησε την τύχη του ή το δικαίωμα επιλογής στους άλλους, συνήθως οικογενειακό περιβάλλον»

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; «Ίση μεταχείριση πολιτών και πολιτικών προσώπων»

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; «Γάτα»

Πιστεύετε στα όνειρα;
«Πιστεύω πάρα πολύ στα όνειρα»

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; «Να μην βιαστεί να μεγαλώσει και να παίζει περισσότερε ώρες από αυτές που αντέχει!»



Η Καίτη Δροσίνη είναι εικαστικός καλλιτέχνης που ζει κι εργάζεται στην Καλαμάτα. Αφιερώθηκε στην οικογένεια και στα δυο της παιδιά, τα τελευταία είκοσι χρόνια, κάνοντας μια διακοπή διαρκείας από το γράψιμο. Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τον διέθετα στη ζωγραφική, στην κεραμική και στη γλυπτική, μιας και διαθέτω εργαστήριο κεραμικής στο Ασπρόχωμα.
Το «ΗΤΑΝ…» είναι το πρώτο της βιβλίο μέσα από το οποίο δίνει την δική της απάντηση για όλους αυτούς που αμαυρώνουν "σύμβολα" και θρησκείες.


(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)