Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

«Το μυστικό της πεταλούδας»… στο γραφείο του Παύλου


Όσο εύκολο και αν το θεωρεί κάποιος να πεις λίγα λόγια για ένα βιβλίο...
που διάβασες, τόσο δύσκολο είναι για μένα να βρω τις κατάλληλες λέξεις και μέσα σε δυό με τρείς παραγράφους να δώσω το στίγμα γραφής της συγγραφέως και το βαθύ νόημα του συγκεκριμένου βιβλίου!
Το γιατί;
Γιατί η Ισμήνη, μέσα σ’ αυτό βιβλίο δίνει σε όλους εμάς τους γραφιάδες, ένα σαφές μήνυμα, τι είναι ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ…
Ναι, είναι ένα λογοτεχνικό αριστούργημα, γεμάτο με όλα εκείνα τα συγγραφικά «καρυκεύματα», ας μου επιτραπεί η έκφραση, που μετατρέπουν το λόγο σε τέχνη και παράλληλα σε υποχρεώνουν να πεις ένα μεγάλο μπράβο στη δημιουργό του, που είμαι σίγουρος ότι αυτό που έγραψε είναι κατάθεση ψυχής, είναι κάτι που δεν χρειάστηκε να το χτενίσει ή να το ρετουσάρει, για να βγει όμορφο.
Μια κάμπια, γίνεται πεταλούδα…
Μια σκέψη, γίνεται ιστορία…
Μια λευκή σελίδα, μεταμορφώνεται σε βιβλίο…
Τι πιο μαγικό, τι πιο ωραίο, όταν κρατάς ένα βιβλίο στα χέρια σου, άξιο να σε οδηγήσει μέσα από αισθήματα, εικόνες, χαρακτήρες, στη λύτρωση, στην κάθαρση της ψυχής, με μια χαρτογραφημένη πλοκή, σύμφωνη με τη ροή των γεγονότων και τα σημάδια της πίστης.
Τίποτα δεν έχει γραφτεί στη τύχη, όπως και τίποτα δεν είναι παρατημένο στη μέση… Όλα μα όλα, έχουν ένα συγκεκριμένο δρόμο που ακολουθούν, δίνοντας στον αναγνώστη το δικαίωμα της απόκλισης, δίχως όμως να τον αποσυντονίσει από το αναγνωστικό του ταξίδι, αλλά ούτε και με «παραβολές» να τον αναγκάζει να ταυτιστεί μαζί του.
Η συγγραφική πληρότητα όμως του κειμένου, τον βάζει στον πειρασμό να σκεφτεί να προβληματιστεί και μοιραία να γευτεί και μια «άλλη άποψη», ικανή ίσως να του αγγίξει τις ευαίσθητες ψυχικές και εγκεφαλικές χορδές της ίδιας του της ζωής.
Και πραγματικά, έχοντας την ευθύνη των όσων γράφω, ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο θα το διάβαζα αρκετές φορές ακόμα, αν είχα το χρόνο, για ένα και μόνο λόγο.
Γιατί είναι, ΖΩΗ…

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr