Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Είναι Αυτονόητα Τα «Ευκόλως Εννοούμενα»;


Το μαρτύριο σε κάθε είδους σχέση αρχίζει όταν...
η μια πλευρά θεωρεί δεδομένη τη στάση ή τη συμπεριφορά της άλλης.
Λες και ο άλλος «μυρίζει τα νύχια» του και ξέρει τι θέλουμε ή τι προσδοκάμε από αυτόν, από το ρόλο του και γενικά από την όποια συμβολή του μέσα σε μια προσωπική ή επαγγελματική σχέση ή συνεργασία.
Η αιτία των περισσότερων επαγγελματικών παρεξηγήσεων είναι όταν τα πράγματα δεν λέγονται, δεν αναφέρονται έτσι όπως πραγματικά τα σκέφτονται οι δυο πλευρές και στο τέλος, καταλήγουν να αλληλοκατηγορούνται για έλλειψη ειλικρίνειας ή συνέπειας.
Φίλες και φίλοι, ποτέ μη θεωρείτε κάτι αυτονόητο ή «ευκόλως εννοούμενο».
Η ειλικρινής κατάθεση των προσδοκιών και από τις δυο πλευρές βοηθά κάθε είδους σχέση να προχωρήσει ή να ξεκαθαρίσει από την αρχή. Χωρίς περιττές προστριβές, καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες.
Τίποτε σήμερα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, εκτός και αν αναφερθεί και συμφωνηθεί ρητά σε μια συζήτηση μεταξύ δυο ή και περισσότερων ανθρώπων.
Γιατί το να θεωρείς ότι ο άλλος έχει καταλάβει τα ίδια πράγματα που εσύ έχεις καταλάβει, είναι σαν να προσπαθείς οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου χωρίς φώτα μέσα στην πυκνή ομίχλη.

Το να ξέρεις τι θέλεις, να το διεκδικείς σωστά και να το διαπραγματεύεσαι έγκαιρα, μπορεί να αποβεί μια σωτήρια και ξεχωριστά δημιουργική στρατηγική για να αντιμετωπίζεις και να διαχειρίζεσαι όλες σου τις σχέσεις στη ζωή, στη δουλειά και στην επιχειρηματικότητα… (pointfromview)