Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

«Η Ανασεμιώ και οι φίλοι της» … στο γραφείο της Κάλλης


Μια φορά κι έναν καιρό…

σ’ ένα κάστρο ζούσε η Ανασεμιώ!
Μια μάγισσα, μια μάγισσα γνωστή και ξακουστή που ούτε ένα ξόρκι δεν ήξερε να πει!
Μόνη της και τόσο διαφορετική, το ταλαιπωρημένο σκουπόξυλό της καβαλά, τη μαγική κορδέλα βάζει στα μαλλιά κι ένα διαφορετικό ταξίδι ξεκινά!
Η Εύη Γίτσα στο παραμύθι της «Η Ανασεμιώ και οι φίλοι της» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ, καταφέρνει μέσα από τις περιπέτειες που ζουν οι ήρωες του βιβλίου της να σε γεμίσει αυτοπεποίθηση, αγάπη και τόλμη για τη ζωή, λύτρωση και αποδοχή για το ποιος είσαι και τι θέλεις τελικά, το σεβασμό και την αποδοχή του διπλανού σου όποιος κι αν είναι, την αγάπη και την πίστη στιε ρίζες σου, στον τόπο που ανήκει ο καθένας μας…
Αν καταφέρνει να κάνει όλα αυτά σ’ ένα ενήλικα σκεφτείτε τι μπορεί να προσφέρει σ’ ένα παιδί…
Ένα μωβ κρινάκι που θεωρεί τον εαυτό του ασήμαντο και θέλει να πετάει σαν πουλί, δεν είναι παρά μια σπάνια μωβ έρικα, από τα πιο ακριβά λουλούδια της γης!
Ο παραπονιάρης- αστείος κάβουρας, με τις παράξενες μωβ δαγκάνες και το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα, θέλει κι αυτός να γίνει θαλασσοπούλι, να πετά στον ουρανό. Αλλά κι αυτός δεν γνωρίζει ότι είναι ένας κάβουρας Αρλεκίνος , ένα σπάνιο είδος κάβουρα!
Κι ο απειλητικός- νταής γάτος, ο αρχηγό και φόβος των σκυλιών, όχι δεν έχει κάτι μωβ! Αλλά κι αυτός είναι σπάνιος και είναι ο φημισμένος αγριόγατος της Ευρώπης που οι άνθρωποι των αγαπούν και τον προστατεύουν πολύ.
Οι φίλοι της Ανασεμιώς, το κατεστραμμένο σκουπόξυλο της, πετούν ψηλά, βλέπουν πολλά, μαθαίνουν τόσα και άλλα τόσα… φτάνουν μέχρι τα αστέρια και το φεγγάρι!
Όμως… κάτι τους λείπει…
Διαβάζοντας  την  Ανασεμιώ και οι φίλοι της, της Εύης Γίτσας,  θα ανακαλύψεις τι τους λείπει…
Όπως θα ανακαλύψει και ο αναγνώστης μικρός ή μεγάλος τι λείπει και σ’ αυτόν.
Όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε κάτι θα βρούμε να μας ενώνει!



Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

www.aylogyros news.gr