Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Βάλτε μια σκελίδα σκόρδο κάθε βράδυ κάτω από το μαξιλάρι και...


Το σκόρδο θωρακίζει τον οργανισμό μας από προβλήματα...
και ασθένειες, εμποδίζει την φαλάκρα, καθαρίζει τις αρτηρίες και το αίμα, εξασθενεί τα συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης και κάνει καλό στα αναπνευστικά προβλήματα.
Το σκόρδο αποτελεί μια από τις υπερτροφές που βελτιώνει την υγεία μας και αυτός είναι ένας λόγος να το καταναλώνουμε κάθε μέρα.
Το ξέρατε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μασούσαν ωμό σκόρδο γιατί το θεωρούσαν ισχυρό αντιβιοτικό και τους κρατούσε υγιείς όσο έφτιαχναν τις πυραμίδες; Η αλλικίνη είναι το πιο πολύτιμο και θεραπευτικό συστατικό του σκόρδου.
Όταν το σκόρδο πολτοποιείται οι ιδιότητές της αυξάνονται, αλλά αν μαγειρευτεί καταστρέφονται. Ο ιδανικός τρόπος να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του σκόρδου είναι να το πολτοποιήσετε και να το καταναλώσετε αφού το αφήσετε για 15 λεπτά. Προσθέστε ελαιόλαδο και μαϊντανό για να εξουδετερώσετε την έντονη μυρωδιά του.
Αλλά γιατί να βάλει κανείς σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι του;
Κάποιοι βάζουν σκόρδο στις τσέπες τους για καλή τύχη και κάποιοι λένε ότι ένα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι ευνοεί τον ύπνο. Πολλοί λαοί τρίβουν τις κατσαρόλες και τα τηγάνια τους με σκόρδο για να κρατήσουν μακριά την αρνητικότητα των πνευμάτων και να διατηρήσουν το φαγητό αγνό, όπως αναφέρει το crazynews.

Η παράδοση που θέλει μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι φαίνεται να έχει τις ρίζες της κάπου ανάμεσα στην παράδοση και τις πραγματικές ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου, οπότε δοκιμάστε το κι ίσως βοηθήσει να διώξετε την αρνητική ενέργεια, τουλάχιστον για όσο κοιμάστε… (newspepper.gr)