Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Σεξ, ναρκωτικά και όπλα θα φέρουν την… «ανάπτυξη»!!!


Μπορεί η οικονομία της ευρωζώνης να ήταν στάσιμη στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 αλλά όλα αλλάζουν από την 1η Σεπτεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, δίνει την ευκαιρία...

στις χώρες της, να παρουσιάσουν «ανάπτυξη» συνυπολογίζοντας στο ΑΕΠ τους κάθε παράνομη δραστηριότητα από την πορνεία έως το εμπόριο ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων, ακόμη και την αγορά νέων οπλικών συστημάτων.
Η απατηλή εικόνα της στατιστικής
Όπως σχολιάζει στην Frankfurter Algemeine Zeituing, ο αρθρογράφος Philip Plickert, «Η στατιστική είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο. Αυτός που έχει την εξουσία να καθορίζει τα στατιστικά δεδομένα, μπορεί να αλλάξει την εικόνα της πραγματικότητας». Από την 1η Σεπτεμβρίου λοιπόν, η πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών και παράνομων τσιγάρων, θα θεωρείται οικονομική δραστηριότητα και συνεπώς ο τζίρος τους θα υπολογίζεται στο ΑΕΠ κάθε χώρας. Επίσης οι αγοραπωλησίες οπλικών συστημάτων θα θεωρούνται «επενδύσεις» που θα… συμβάλουν στην ανάπτυξη της κάθε χώρας.
Τα καλά και συμφέροντα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει δόσει στις εθνικές κυβερνήσεις ακόμη και την συνταγή για τον υπολογισμό του ΑΕΠ της πορνείας, για παράδειγμα. Ο τρόπος αυτός είναι οι… βολικές υποθέσεις. Η κάθε κυβέρνηση θα στηριχθεί σε στοιχεία των διωκτικών αρχών της, για να διαπιστώσει πόσες – κατά προσέγγιση – είναι οι ιερόδουλες. Στη συνέχεια θα υπολογίσει – με υποθέσεις πάντα! – πόσους πελάτες εξυπηρετεί η κάθε εκδιδόμενη και ποιες είναι οι συνήθεις επαγγελματικές δαπάνες της, όπως ενοίκιο, ερωτικά βοηθήματα, προφυλακτικά, ενδύματα και εσώρουχα. Κάτι ανάλογο θα γίνεται και στον υπολογισμό της εμπορίας ναρκωτικών. Ετσι με μια αλληλουχία βολικών υποθέσεων η κάθε κυβέρνηση θα υπολογίσει την ανάπτυξη της οικονομίας της και θα φροντίσει να μην βρεθεί ποτέ ξανά σε ύφεση… (4news)