Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

9 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ με άδειο στομάχι…


“Είμαστε ό, τι τρώμε”, μια φράση γνωστή σε όλους...
όμως κι ό, τι κάνουμε πριν από ένα γεύμα έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας.
Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 9 πράγματα που απαγορεύεται να κάνετε όταν έχετε άδειο στομάχι. Στο τέλος του άρθρου θα σας δώσουμε πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνετε όταν πεινάτε.
Παίρνετε αντιφλεγμονώδη
Η ασπιρίνη, η παρακεταμόλη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα χρειάζονται οπωσδήποτε γεμάτο στομάχι. Διαφορετικά μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους  και προκαλούνται σοβαρά  προβλήματα υγείας όπως η γαστρική αιμορραγία. Διαβάστε παρακάτω και για άλλα φάρμακα που δεν πρέπει να ληφθούν με άδειο στομάχι.
Συμβουλή: Το γάλα μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις των μη στεροειδών φαρμάκων. Αν όμως δεν έχετε, μπορείτε απλά να πιείτε το χάπι με άφθονο νερό.
Πίνετε καφέ
Ακόμη και τον καφέ  χωρίς καφεϊνη, αν τον πιείτε με άδειο στομάχι, θα διεγείρει την έκκριση γαστρικού οξέος, κάτι που προκαλεί καούρα κι άλλα προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Επίσης η παράλειψη  του πρωινού γεύματος μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια σεροτονίνης και σε μια άσχημη διάθεση για την υπόλοιπη μέρα.
Συμβουλή: Αν η πρώτη σκέψη που κάνετε κάθε πρωί είναι μια κούπα ζεστού καφέ, τότε βάλτε μέσα γάλα ή κρέμα γάλακτος. Τα λιπαρά του γάλακτος θα ελαττώσουν τις αρνητικές επιδράσεις του καφέ. Τέλος επιλέξτε φυσικό καφέ αντί για καταψυγμένο.
Πίνετε αλκοόλ
Αν είστε νηστικοί, η απορρόφηση της αλκοόλης γίνεται με ταχύτατο ρυθμό και μάλιστα σαν να σας χορηγείται με ενδοφλέβια ένεση. Αντίθετα, επιβραδύνεται η διαδικασία διάσπασης του αλκοόλ , γεγονός που προκαλεί σοβαρή μέθη. Η ταχεία επίδραση του αλκοόλ στο σώμα έχει αρνητικές συνέπειες στο συκώτι, την καρδιά και τα νεφρά.
Συμβουλή: Αν είστε σε κάποια κοινωνική περίσταση και δεν μπορείτε να αποφύγετε να πιείτε, τότε προτιμήστε τα δροσερά και μη ανθρακούχα ποτά, επειδή αυτά απορροφώνται πιο αργά από τον όpγανισμό. Ακόμη καλύτερα μπορείτε να φάτε τουλάχιστον ένα μικρό σάντουιτς, ιδανικά με λίγο βούτυρο.
Μασάτε τσίχλα
Όσο εσείς μασάτε μια τσίχλα, εκκρίνεται αυτόματα το πεπτικό οξύ, το οποίο καταστρέφει το στομάχι και μπορεί να σας προκαλέσει γαστρίτιδα. Έρευνες επιστημόνων έχουν αποδείξει ότι όσοι μασάνε τσίχλα προτιμούν το “βρώμικο” και το πρόχειρο φαγητό αντί για φρούτα και λαχανικά.
Συμβουλή: Οι τσίχλες που περιέχουν φυσικά γλυκαντικά (όπως ξυλιτόλη και σορβιτόλη) είναι λιγότερο επιβλαβείς σε σχέση με εκείνες που περιέχουν ζάχαρη, κυκλαμικό άλας, ή ασπαρτάμη. Να αποφεύγετε να μασάτε τσίχλα περισσότερο από 10 λεπτά, ακόμη κι αν έχετε γεμάτο στομάχι.
5. Πηγαίνετε για ύπνο
Η πείνα και η υπογλυκαιμία συχνά δε μας αφήνουν να κοιμηθούμε βαθειά και μας κάνουν να ξυπνάμε νωρίς.  Η έλλειψη ύπνου όμως αυξάνει το επίπεδο των ορμονών της πείνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο την επόμενη ημέρα.
Συμβουλή: Το να ζορίζετε τον όpγανισμό σας και να πέφτετε για ύπνο νηστικοί είναι λάθος. Η καλύτερη δυνατή επιλογή είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, επειδή περιέχουν μαγνήσιο κι ασβέστιο. Αυτά τα στοιχεία θα σας εξασφαλίσουν έναν απόλυτα υγιή ύπνο.
Έντονη άσκηση
Κατά μία άποψη, η άσκηση με άδειο στομάχι βοηθάει στην καύση περισσότερων θερμίδων. Στην πραγματικότητα  αυτό δεν επηρεάζει την απώλεια λίπους, αλλά προκαλεί απώλεια μυϊκής μάζας. Επίσης η ένταση της κάθε άσκησης μειώνεται, επειδή ο όpγανισμός δεν έχει αποθέματα ενέργειας.
Συμβουλή: Αντι για μια οποιαδήποτε άσκηση, επιλέξτε την αερόβια. Εάν έχετε προβλήματα με την πέψη σας, θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό σνακ και να τρώτε πριν από κάθε άσκηση. Αυτό γιατί η σωματική δραστηριότητα προκαλεί την έκκριση γαστρικού υγρού, το οποίο καταστρέφει ένα άδειο στομάχι.
Ψωνίζετε
Όλοι μας ξέρουμε ότι όταν πεινάμε αγοράζουμε περισσότερα τρόφιμα από όσα πραγματικά χρειαζόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι ένα άδειο στομάχι μας κάνει επιρρεπείς στο να ψωνίζουμε ακόμα κι όταν δεν πρόκειται για τρόφιμα. Σύμφωνα με έρευνες,  η φωνή που λέει μέσα μας “θέλω να φάω” παροδικά γίνεται σκέτο “θέλω” και υπακούμε σε αυτό το μήνυμα αγοράζοντας πράγματα.
Συμβουλή: Μπορείτε πριν βγείτε για ψώνια, να κάνετε μία λίστα με τις αγορές σας ώστε να μην ξεφύγετε. Ακόμη, θα σας βοηθούσε να εξοικονομήσετε χρήματα αν πληρώνετε με μετρητά. Έχει αποδειχτεί από έρευνες , ότι  οι άνθρωποι τείνουν να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα όταν αποφεύγουν να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα.
Πίνετε χυμό εσπεριδοειδών
Οι όξινες και σκληρές ίνες που περιέχονται στα εσπεριδοειδή, ερεθίζουν το άδειο στομάχι σας, το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο γιατί μπορεί να προκαλέσει γαστρίτιδα ή να επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα.
Συμβουλή: Ο φρέσκος χυμός εσπεριδοειδών μπορεί να κάνει μόνο καλό στην υγεία σας, εφόσον τον αραιώσετε με νερό σε αναλογία 1:1 (για άτομα με υπερευαισθησία) ή 2:1 (για τους υπόλοιπους). Υπάρχουν κι άλλα τρόφιμα όμως, εκτός από τα εσπεριδοειδή, που δεν πρέπει να τα καταναλώνετε με άδειο στομάχι.
Συζητάτε
Οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η πείνα μας κάνει λιγότερο συγκαταβατικούς. Αυτό συμβαίνει γιατί ο αυτοέλεγχος απαιτεί ενέργεια  την οποία δε διαθέτουμε όταν έχουμε άδειο στομάχι.
Συμβουλή:  Αν δεν έχετε χρόνο να φάτε πριν από μια συζήτηση, πιείτε κάτι ζεστό και προσφέρετε και στον συνομιλητή σας. Θα σας βοηθήσει να κάνετε μια πιο φιλική συζήτηση.
Το μπόνους που σας υποσχεθήκαμε: Τι μπορείτε να κάνετε όταν πεινάτε
Πιθανόν να μαντεύετε ότι η πιο κατάλληλη κίνηση θα ήταν να φάτε κάτι λίγο. Υπάρχουν όμως άλλες μέθοδοι, λιγότερο προφανείς, που είναι οι καλύτερες επιλογές για ένα άδειο στομάχι.
Λύστε τα προβλήματά σας. Η ικανότητα να συγκεντρώνεστε σε κάτι, οξύνεται όταν είστε πεινασμένοι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό είναι κληρονομιά από τους πρωτόγονους προγόνους μας, οι οποίοι έπρεπε να συγκεντρωθούν στο στόχο τους για κερδίσουν την τροφή τους. Η ορμόνη της πείνας λοιπόν διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Κάντε επιλογές. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να επιλέξετε – μια κόκκινη φούστα ή ένα τζιν παντελόνι-  δοκιμάστε να διαλέξετε με άδειο στομάχι. Έρευνες δείχνουν ότι η πείνα οδηγεί τους ανθρώπους σε πιο επιτυχημένες , αλλά και πιο παρορμητικές, αποφάσεις.  Φυσικά, δεν πρέπει  να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο όταν διακυβεύονται θέματα οικονομικών, σχέσεων ή υγείας… (kosmonews.com)