Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πρωινή Ρουτίνα: 3 εύκολα βήματα για καθημερινή αποτοξίνωση…


Είτε είσαι πρωινός τύπος είτε όχι, σίγουρα ακολουθείς...
κάποιου είδους ρουτίνα το πρωί. Έχεις όμως σκεφτεί πώς, οι πρωινές σου συνήθειες βοηθούν ή σαμποτάρουν την υγεία και την ευεξία σου; Ναι, η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, γι' αυτό και τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν έτσι ώστε κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
Ο γιατρός και εξπέρ ευεξίας Δρ. Frank Lipman συνιστά να ξεκινάς την κάθε ημέρα με μία βασική αποτοξίνωση έτσι ώστε να κρατάς πάντα ξύπνιο το ανοσοποιητικό και νευρικό σου σύστημα. Επιπλέον, μία αποτοξινωτική ρουτίνα θα σου χαρίσει ενέργεια και θα σε κάνει να αναζητάς πολύ πολύ λιγότερο τον πρωινό σου καφέ.
Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα κάθε πρωί για μία ημέρα όλο ζωντάνια και υγεία:
1. Ενυδατώσου με λεμόνι και νερό
Με το που θα σηκωθείς από το κρεβάτι πιες ένα ποτήρι χλιαρό νερό με φρεσκοστυμμένο λεμόνι. "Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο οργανισμός αφυδατώνεται και μαζί αποβάλει τοξίνες επομένως είναι σημαντικό να αναπληρώσεις τη χαμένη ενυδάτωση με το που ξυπνάς. Το λεμόνι βοηθάει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα ενώ προάγει τη δημιουργία ενζύμων καλών για την πέψη και την εκκαθάριση του συκωτιού. Η βιταμίνη C που περιέχει, επίσης, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
2. Κάνε λίγη γιόγκα (ή απλά, στρίψε τον κορμό σου)
Οι συστροφές του κορμού βοηθάει στο ξύπνημα όλων των εσωτερικών σου οργάνων και συγκεκριμένα στη διαδικασία της πέψης και αποβολής κάθε τοξίνης. Λίγα μόλις λεπτά έχουν αποτοξινωτική επίδραση στον οργανισμό σου ολόκληρη την ημέρα! Πολλές δυσλειτουργίες της πέψης οφείλονται στο στρες επομένως λίγες χαλαρωτικές διατάσεις το πρωί, συνδυασμένες με βαθιές ανάσες, μπορούν να κάνουν θαύματα!
3. Βουρτσίσου! (όχι στα μαλλιά)

Ακριβώς πριν κάνεις το πρωινό σου μπάνιο φρόντισε να τρίψεις ολόκληρο το σώμα σου με μια μαλακή βούρτσα σώματος για να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα, κατάλοιπα, να ξεμπλοκάρεις φραγμένους πόρους και να βοηθήσεις την αναπνοή του δέρματος. Επιπλέον, το dry brushing (όπως ονομάζεται) 2-3 την εβδομάδα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα που σημαίνει πιο γρήγορη ανανέωση κυττάρων αλλά και πιο λεία επιδερμίδα! (msn.com)