Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

«H αλήθεια που θέλω να ξεχάσω»… στο γραφείο του Παύλου


Η αλήθεια είναι ότι και μόνο διαβάζοντας τον τίτλο...
αυτού του βιβλίου, εύκολα ο αναγνώστης καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με ένα πόνημα αρκετά δυνατό, καθώς αυτό το «θέλω να ξεχάσω», μας παραπέμπει στο να φανταστούμε πολλά…
Η συγγραφέας όμως Δήμητρα Μανθεάκη, θέλοντας να προλάβει αυτό το «αόριστο» ταξίδι, έρχεται από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου να μας οδηγήσει εκεί που θέλει αυτή, μέσα σε μια όμορφη δομημένη ιστορία, μέσα σ’ ένα δημιούργημα γεμάτο παλμό, έρωτα, αγάπη, ανατροπές, φοβίες, μα και σκληρές αλήθειες.
Η αληθινή ιστορία της νεαρής Περσεφόνης Λυδάκη, κόρης Ελλήνων μεταναστών που ζούσαν στην Καλιφόρνια την δεκαετία του 1930, δεν είναι μια ανάλαφρη ερωτική ιστορία, σαν εκείνες που συχνά πυκνά συναντάμε σε «μυθιστορήματα της καθημερινότητας»!
Είναι μια ιστορία που κυριαρχεί το οικογενειακό δράμα, το χτυποκάρδι του πρώτου έρωτα, η μοναξιά και τα παιχνίδια της μοίρας, αλλά και η απόλυτη ευτυχία, όταν όλα δρομολογούνται… από τη συγγραφική πένα της δημιουργού.
Άρα μιλάμε για ένα βιβλίο που ταξιδεύει, ταρακουνάει ψυχικά τον αναγνώστη, τον θυμώνει, τον προβληματίσει, αλλά και τον λυτρώνει όταν οι ήρωες «εκθέτουν» τους πραγματικούς τους ρόλους.
Άραγε, θα θέλατε να ξεχάσετε, αυτή την ιστορία;

Παύλος Ανδριάς
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

by Alogyros News