Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

«Το χρυσαφένιο κουκούτσι»… στην προθήκη της αυλής μας!!!


Κάπου, κάπως, κάποτε...
Ένα μικρό κορίτσι δεν ήθελε ούτε να ακούσει για φρούτα...
Τι και εάν όλοι της έλεγαν πως κάνουν καλό στην υγεία και την ανάπτυξή της, εκείνη αμετανόητη...
Γλυκά και πάλι γλυκά...
Μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα "χέρια" τους ή πιο συγκεκριμένα στα κοτσάνια τους...
Βρήκαν και σύμμαχο για να την επαναφέρουν στον "ίσιο δρόμο"...
Θα τα καταφέρουν, άραγε;
Ένα βιβλίο για την υγιεινή διατροφή, τους οικογενειακούς δεσμούς και την αγάπη για τη φύση! 

Περισσότερα για το βιβλίο: Η διατροφή ως θεματική ενότητα αποτελεί έναν από τους κεντρικούς εκπαιδευτικούς στόχους τόσο στην προσχολική ηλικία όσο και στις πρώτες τάξεις της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Άλλωστε, ζούμε στη χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στην ΕΕ στον ανήλικο πληθυσμό, γεγονός που συνδέεται με τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες.
Πληθώρα ερευνών καταδεικνύουν συνεχώς ότι ο ρόλος της οικογένειας στη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αυτή αποτελεί το σημαντικότερο πρότυπο προς μίμηση.
Στο νέο παιδικό βιβλίο του Παναγιώτη Δημητρόπουλου τη δράση αναλαμβάνουν τα φρούτα!
Η Αγνή αγαπάει πολύ τα γλυκά και δεν τρώει ποτέ φρούτα. Μια μέρα τα φρούτα κάνουν συμβούλιο και αποφασίζουν να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, για να σώσουν την υγεία της που βρίσκεται σε κίνδυνο. Πώς, όμως, θα κατορθώσουν να πείσουν τη μικρή Αγνή να αλλάξει γνώμη και να αγαπήσει τα φρούτα;
Μια γευστική ιστορία που με διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνει στους μικρούς μας αναγνώστες να ξεχωρίζουν τις ωφέλιμες από τις βλαβερές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις συνέπειες της κακής διατροφής στην υγεία τους. Ένα παραμύθι που ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο σε θέματα ισορροπημένης διατροφής, αλλά και στην υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών, όπως η άσκηση, η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση, η αξία της συνεργασίας και η ανεκτίμητη αξία του δεσμού με τον παππού, μιας σχέσης που διέπεται από τη σοφία, την ενθάρρυνση, τη συναισθηματική ασφάλεια.
Αναστασία Δημητροπούλου (thebest.gr)