Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Κομποστοποίηση βιοαποβλήτων, το επόμενο βήμα στην Ανακύκλωση κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής…


Έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην Ανακύκλωση...
με κύρια δράση τη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης, είναι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στόχος τους προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων, προκειμένου να προωθήσει τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, σε συνδυασμό με την ενημέρωση και την ενεργή συμμετοχή του Ηρακλειώτη.
Η αρχή θα γίνει με την κομποστοποίηση βιοαποβλήτων και με τη χρήση του λεγόμενου καφέ κάδου, στον οποίο τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ρίχνουν τα υπολείμματα των τροφίμων, προκειμένου αυτά να ανακυκλώνονται και να επαναχρησιμοποιούνται ως κόμποστ (λίπασμα σε καλλιέργειες). Ήδη ο Δήμος έχει προμηθευτεί τους απαιτούμενους καφέ κάδους και το επόμενο διάστημα θα τους εγκαταστήσει στην πόλη, πραγματοποιώντας παράλληλα καμπάνια ενημέρωσης στους πολίτες του Δήμου Ηρακλείου. Σκοπός του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση των απορριμμάτων και η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών.
Ο Νίκος Μπαρμπούνης ορίζεται εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την ανάπτυξη των δράσεων στο Πρόγραμμα της Ανακύκλωσης.
Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει ο Δήμος στον τομέα της Ανακύκλωσης είναι πως ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης των δράσεων του επίμαχου προγράμματος, όρισε ειδικό εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο στον τομέα Υλοποίησης και Προώθησης, τον Νίκο Μπαρμπούνη.
«Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι βασικό χαρακτηριστικό της κάθε κοινωνίας. Με την ανακύκλωση προστατεύεται το περιβάλλον, γίνεται εξοικονόμηση πρώτων υλών & ενέργειας ωφελώντας το περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία.
Για την επιτυχία του προγράμματος της Ανακύκλωσης χρειάζεται να συμμαχήσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι. Ο Δήμος θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές και οι πολίτες θα αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό, το φορέα διαλογής στην πηγή. Πιστεύουμε στον Ηρακλειώτη, στην αγάπη που έχει για την πόλη του, στη διάθεσή του να προσφέρει στην προσπάθειά μας να την κάνουμε καλύτερη.

Καταλύτης στην επιτυχία του προγράμματος είναι η ενημέρωση του πολίτη και η ενεργή συμμετοχή του στην καθημερινότητα της ανακύκλωσης», σχολιάζει ο κ. Μπαρμπούνης.