Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ένα ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στην Ιπποκράτους


Διαλέξεις και ανοιχτός διάλογος με κορυφαίους...
επιστήμονες στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ του ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΥ
Μια νέα ενότητα διαλέξεων ξεκινά στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ φιλοδοξώντας να αποτελέσει θεσμό και να προσφέρει στο κοινό βραδιές προβληματισμού, πνευματικής καλλιέργειας και παραγωγικού διαλόγου. Κορυφαίοι επιστήμονες και διανοούμενοι μιλούν για θέματα που μας απασχολούν σήμερα προσφέροντας το έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων με τον αστροφυσικό Διονύση Π. Σιμόπουλο έχει αφορμή το βιβλίο του Είμαστε αστρόσκονη, Σύμπαν μια ιστορία χωρίς τέλος. Από τη γέννηση των άστρων ως τις μαύρες τρύπες, από τα στοιχειώδη σωματίδια ως τα βαρυτικά κύματα, από τους πιο μακρινούς γαλαξίες ως το ανθρώπινο είδος, ο Διονύσης Σιμόπουλος μιλά για το αέναο ταξίδι της υλοενέργειας που απαρτίζει το Σύμπαν.
Ο άνθρωπος και το σύμπαν Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, 7:30 μ.μ.
Ψίθυροι από το σύμπαν Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, 7:30 μ.μ.
Στον δεύτερο κύκλο διαλέξεων τη σκυτάλη παίρνει ο ιστορικός Θάνος Βερέμης με αφορμή δίνεται τα βιβλία του Δόξα και αδιέξοδα: Ηγέτες της Νεοελληνικής Ιστορίας και Ελευθέριος Βενιζέλος: Ο οραματιστής του εφικτού.
Η Μεταπολίτευση  Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, 8 μ.μ.
Ο διχασμός του 1915. Τι συνέβη  Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, 8 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα), καθώς και τον τίτλο της διάλεξης.
Οι διαλέξεις θα μεταδοθούν ζωντανά και με live streaming από τον ιστότοπό μας www.metaixmio.gr. Μείνετε συντονισμένοι.
Δείτε περισσότερα για κάθε διάλεξη...