Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2018


2, 3 και 4 Μαρτίου 2018…

Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι Της Μουσικής
Διοργάνωση: Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος προκηρύσσει τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι Της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής άμιλλας και η ηθική ανταμοιβή εκείνων που με τη μελέτη παρουσιάζουν και αξιοποιούν το ταλέντο τους στη μουσική. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος υποψήφιοι, νέοι και νέες, από 16 έως 30 ετών, σπουδαστές (ανώτερης σχολής), καθώς επίσης και απόφοιτοι ωδείων (όσοι δηλαδή κατέχουν πτυχία, διπλώματα) μουσικών σχολών, κολλεγίων, κτλ. Ειδικά όμως για το παραδοσιακό τραγούδι δεν χρειάζεται κάποια πιστοποίηση.
Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν στις κάτωθι κατηγορίες από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από αναγνωρισμένους και καταξιωμένους μουσικούς και καθηγητές της μουσικής. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο διακεκριμένος, διεθνούς φήμης πιανίστας και μαέστρος Δημήτρης Τουφεξής.
Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.
Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν στις εξής κατηγορίες:
ΕΓΧΟΡΔΑ
(Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο)
ΠΝΕΥΣΤΑ
(Φλάουτο, 'Ομποε, Κλαρινέτο, Φαγκότο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Κόρνο, Τούμπα)
ΠΙΑΝΟ
ΚΙΘΑΡΑ
ΜΟΝΩΔΙΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
(φωνητική ερμηνεία)
Ο Όμιλος θα απονείμει βραβεία (Α’, Β’, Γ’) και επαίνους και μόνον τα Α’ βραβεία (για κάθε κατηγορία οργάνων και φωνών) θα έχουν το χρηματικό έπαθλο των 300€. Επίσης θα οριστεί ημερομηνία εντός του έτους, για την τελετή βράβευσης και συναυλία όπου θα ερμηνεύσουν οι νικητές μας.
Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής η 20η Φεβρουαρίου 2018, με σφραγίδα ταχυδρομείου. Όροι συμμετοχής και λεπτομέρειες για το διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr.
Πληροφορίες:
Γραμματεία Ομίλου
Τηλέφωνο: 210 9514523

Διεύθυνση: Ελευθ. Βενιζέλου 156, 176 75, Καλλιθέα