Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Τα μπαχαρικά που βοηθούν να ξεπρηστεί η κοιλιά…


Κακά τα ψέματα, η σωστή λειτουργιά του εντέρου...
είναι φοβερά σημαντική για την υγεία αλλά και την ψυχολογία μας. Το ακανόνιστο πρόγραμμα στην τουαλέτα, η δυσκοιλιότητα και η πρησμένη κοιλιά είναι κάτι παραπάνω από ενοχλητικά συμπτώματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά σου.
Σύμμαχός σου στον αγώνα κατά του πρηξίματος είναι τα μπαχαρικά, τα οποία εκτός του ότι δίνουν νοστιμιά στα φαγητά σου, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού σου και βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Για να μην νιώθεις λοιπόν πια σαν μπαλόνι, ήρθε η ώρα να μάθεις ποια πρέπει να βάλεις άμεσα στην κουζίνα σου.
Κανέλα
Η αντιοξειδωτική δράση της κανέλας βοηθά στο μεταβολισμό της γλυκόζης και μειώνει αισθητά τις λιγούρες που έχουμε μέσα στη μέρα (για αυτό όλοι οι διατροφολόγοι επιμένουν να την βάζουμε στη διατροφή μας) ενώ έχει αντιμικροβιακή λειτουργία, κάτι που ενισχύει το ανοσοποιητικό σου και μειώνει το πρήξιμο.
Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθάει την πέψη, μειώνει το στομαχόπονο και φυσικά κάνει λαμπερή την επιδερμίδα.
Πάπρικα
Η αγαπημένη πάπρικα (η γλυκιά, ποιος αντέχει την καυτερή;), που ταιριάζει με τις τηγανητές πατάτες και το χοιρινό σουβλάκι βοηθάει σημαντικά την μείωση του ενοχλητικού πρηξίματος. Περιέχει βιταμίνη C, E και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου που κάνει θαύματα (εκτός από το δέρμα σου) και στην εντερική σου λειτουργία.
Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι μαγικός, είναι ιδανικός για μάσκες προσώπου, για λεμονάτα φαγητά και για τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και όχι απλά μειώνει το πρήξιμο αλλά διευκολύνει φοβερά τη διαδικασία της πέψης… (ladylike)