Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ερμής… φέρνει το μήνυμα από την Αρχαία Ολυμπία!


Με την ληστεία στη Αρχαία Ολυμπία, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το Ελληνικό κράτος ξεβρακώθηκε για μια ακόμα φορά, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το καλύψουν με φτηνά στριγκάκια.


Ο Ερμής, ως σωστός «ταχυδρόμος» μας φέρνει το μήνυμα και καιρός είναι να το μελετήσουμε προσεκτικά!
Η μεταπολίτευση έλαβε τέλος και μαζί όλο εκείνο το σάπιο οικοδόμημα της ρεμούλας, της διαπλοκής, της ρουφιανιάς και του κομματικού μηχανισμού.
Τα πράγματα άλλαξαν κι εμείς καλούμαστε να ακολουθήσουμε τη νέα τάξη πραγμάτων, τις νέες προσταγές, αφού είμαστε άχρηστοι!
Αφού είμαστε λίγοι για να προστατέψουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, αφού αδυνατούμε να λειτουργήσουμε ως φύλακες της «κληρονομιά» μας, όποια ταυτότητα κι αν έχει αυτή.
 Η ανοχή και τα στραβά μάτια τέλος. Μέχρι εδώ τα ρουσφέτια, η εξυπηρετήσεις, και το αλισβερίσι με την εξουσία και τα κομματόσκυλα, μέχρι εδώ και ο χαβαλές και τα σουλατσαρίσματα εν ώρα εργασίας….
Μας αρέσει δε μας αρέσει την ξένη μπότα δεν την αποφεύγουμε, ο κόσμος να χαλάσει, όσο κι αν κάποιοι κομματικά «κολλημένοι» φωνάζουν αντίσταση!
Τέλος στα λόγια και τα συνδικαλιστικά τερτίπια της οκάς, τέλος στα ψεύτικα λόγια και ώρα για δουλειά, κάτω από τη εποπτεία του επιστάτη.
Εμείς του επιτρέψαμε να έρθει με τον ωχαδερφισμό μας και τον υπέρμετρο ζαμανφουτισμό μας, το «χαλαρά» και τη φραπεδιά.
Αν λοιπόν δεν θέλουμε ν’ αποκαλούν όλοι τα παιδιά μας «ΑΧΡΗΣΤΑ» και «ΛΑΜΟΓΙΟΣΠΟΡΟΥΣ» ήρθε η ώρα να στρώσουμε κώλο και να αποδείξουμε σε όλους ότι αξίζουμε. Ότι είμαστε ικανοί να φέρουμε την ανατροπή, ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ με φιλότιμο και αξιοπρέπεια, όπως ακριβώς μας θέλουν όλοι εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους για πάρτη μας…
Ο Ερμής έφερε το μήνυμα και εμείς έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά, πρέπει με έργα να αποδείξουμε, πρώτα στους εαυτούς μας και μετά στους άλλους, ότι είμαστε ΑΞΙΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ και όχι χάρτινοι σκλάβοι που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος.

Παύλος Ανδριάς