Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αρχαία Ολυμπία: Λήστεψαν… τα δώρα της Ήρας και του Δία


Ξέφραγο αμπέλι την κατάντησαν τη χώρα όλοι αυτοί που αποτελούν τη σκιώδη κυβέρνηση της ντροπής.
Καρφί δεν τους καίγεται για τον τόπο μας, για την Ελλάδα μας, γι’ αυτό φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν καθημερινά.
Αυτή η καθημερινότητα όμως έρχεται ώρες- ώρες και σε σοκάρει με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.


Ξημερώματα λήστεψαν το Παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, λήστεψαν τον πλούτο, λήστεψαν την ιστορία, λήστεψαν την κοιτίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού…
Ποιοι; Κάποιοι! Κάποιοι που βρήκαν χώρο δράσης κάτω από τη μύτη της Δημοτικής αρχής, δίπλα από το Αστυνομικό τμήμα, στην καρδιά της  Ολυμπίας, που δυστυχώς… κοιμόταν! Κάποιοι που έδειξαν σε όλους μας τη γύμνια των Αρχών, την αδιαφορία του Υπουργείου και την απαξίωση όλων σε ό, τι κρατάει την Ελλάδα ζωντανή στο παγκόσμιο στερέωμα.
Οι δράστες χτύπησαν γύρω στις εφτά το πρωί, ακινητοποιώντας τη φύλακα του μουσείου την ώρα που απενεργοποιούσε το συναγερμό, καθώς το κράτος εδώ και καιρό δεν έχει χρήματα να πληρώσει υπάλληλο ώστε να καλύψει το κενό του νυχτερινού, με την πρωινή βάρδια!
Αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν, άρχισαν να σπάνε τις προθήκες και να αφαιρούν μικρά αρχαία αντικείμενα, μεγάλη όμως αξίας.
Κι αν κάποιοι ισχυρίζονταν ότι οι ληστές λειτουργούσαν βάση «παραγγελίας», αυτό απλά σημαίνει ότι η ληστεία ήταν θέμα χρόνου, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι: «Φύλαγαν το Μουσείο με σκουπόξυλα, λες και φύλαγαν κότες»!


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστείες έδρασαν μέσα σ’ ένα δεκάλεπτο και διέφυγαν από το δρόμο που οδηγεί στο θέατρο «ΦΛΟΚΑ» και από εκεί στην ελευθερία!
Όσο για την κάμερα που από εκεί περιμένουν να δουν πολλά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψιθυρίζουν ότι είχε απενεργοποιηθεί για να μην καταγράφει τις εξόδους των φυλάκων,  για τσιγάρο!
Και κανείς μα κανείς δεν ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, κανείς δεν έκανε το αυτονόητο, να παραιτηθεί… στα σοβαρά.
Λήστεψαν τα δώρα της Ήρας και του Δια και αυτοί μιλούσαν στην κάμερα σα να μην έγινε τίποτα, σα να ήταν ένα απλό γεγονός… που απλά τους χάλασε τον ύπνο!
Λυπάμαι πατρίδα μου που έπεσες στα χέρια «ένοχων σκιών», αλλά ακόμα πιο πολύ λυπάμαι που τα παιδιά μας δεν θα ζήσουν το μεγαλείο της Ολυμπίας όπως το έζησα εγώ με τους φίλους μου στα παιδικά μου χρόνια. Λυπάμαι…

Παύλος Ανδριάς