Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

«Ο Ιρά στη μαγική χώρα των αριθμών»… στο γραφείο της Κάλλης



Μια φορά κι έναν καιρό στα μέρη της Αραβίας ζούσε...
ένας έμπορος ο Ιρά… Αυτός ταξίδευε σε μέρη μακρινά και πουλούσε διάφορα προϊόντα…

Μέσα από αυτά τα ταξίδια ο μικρός αναγνώστης γυρνά το χρόνο πίσω και ταξιδεύει. Ταξιδεύει σε μέρη μακρινά και στο μαγικό κόσμο των αριθμών…
Μπαίνει στα σπίτια των δεκάδων, των μονάδων, της πρόσθεσης, της αφαίρεσης, γνωρίζει τον προσθετέο και βρίσκει το άθροισμα, επίσης τον μειωτέο και τον αφαιρετέο, βρίσκει τη διαφορά… και όλα αυτά με τρόπο μαθημαγικό!

Ο Ιρά στη μαγική χώρα των αριθμών, του Ηρακλή Κωτσαλίδη, σε εικόνες Δωροθέας Λούκρη κυκλοφορεί από  εκδόσεις «Γράφημα».  Ένα βιβλίο για το Δεκαδικό σύστημα (πρόσθεση και αφαίρεση) για τις α' και β' τάξης δημοτικού.

«Οι αριθμοί είναι γεμάτοι λογική, φαντασία και μαγεία»…
Αυτή είναι η φράση κλειδί του παραμυθιού. Το παραμύθι αυτό, του οποίου η ιδέα γεννήθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα στην τάξη, μπορεί και πρέπει να διαβαστεί πολλές και άλλες τόσες φορές, μέχρι να γίνει κατανοητό από τους μικρούς μας φίλους, χρησιμοποιώντας κάθε φορά άλλα, διαφορετικά παραδείγματα.

Σκοπός τελικά του βιβλίου είναι οι μικροί μας φίλοι να πάψουν να φοβούνται τη χώρα των αριθμών και να αφεθούν στη μαγεία της.

Και τελικά το πετυχαίνει, με αυτή την πρωτότυπη ιστορία του Ιρά. Διδάσκει ενώ παράλληλα διασκεδάζει.

Ένα βιβλίο εγχειρίδιο τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους γονείς που θέλουν να κάνουν τα μαθηματικά παραμυθένια- κατανοητά στα παιδιά τους.
Καλό ταξίδι σε όλους, λοιπόν, πάνω στο μαγικό χαλί του φίλου μας Ιρά…

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news