Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

«Όταν ο Ράμπο γνώρισε τη Ριρίκα»… στο γραφείο της Κάλλης



Ο Ράμπο είναι ένας φιλήσυχος, καλοσυνάτος σκύλος, που...
ζει με τον μικρό Αργύρη και την οικογένειά του. Το μόνο που τον αγριεύει είναι οι γάτες, αλλά δε γνωρίζει καν τον λόγο. Μια μέρα τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη στο σπίτι. Επιστρέφοντας από τη βόλτα του με τον Αργύρη, βλέπει πως η μαμά του αγοριού έχει μαζέψει από τον δρόμο μία αδέσποτη γάτα!

Ο Ράμπο δεν μπορεί να ησυχάσει με τη γάτα μες στα πόδια του. Έτσι, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τη διώξει, για να μείνει πάλι το μόνο ζώο μες στο σπίτι. Όλα όμως αλλάζουν όταν μια μέρα κάτι περίεργο στριφογυρίζει μέσα στο... πλυντήριο!

«Όταν ο Ράμπο γνώρισε τη Ριρίκα» της Εύας Κασιάρου, σε εικόνες  Ελίζας Βαβούρη, κυκλοφορεί από  εκδόσεις «κόκκινη κλωστή δεμένη» και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Μέσα από την ιστορία του Ράμπο και της Ριρίκας ο μικρός αναγνώστης  βιώνει μια πραγματικότητα που δεν απέχει και πολύ από αυτή των ανθρώπων… Ειδικά όταν ένα νέο μέλος έρχεται στην οικογένεια και υπάρχει η αγωνία, ο φόβος ότι η αγάπη, η αποκλειστικότητα, η φροντίδα και η προσοχή θα μοιραστεί…

Η εγκατάλειψη των ζώων, η υιοθεσία τους, η αρμονική συμβίωση δύσκολων- διαφορετικών  χαρακτήρων,  η ζήλεια, η αληθινή αγάπη, η ενσυναίσθηση,  η φιλία, η διαφορετικότητα, είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται μέσα από την έξυπνη ιστορία των ηρώων του βιβλίου της Εύας Κασιάρου.

Τα έντονα χρώματα, η εκφραστικότητα των ηρώων, οι γκάφες, τα συναισθήματα,  αποτυπώνονται με ελκυστικό τρόπο από την Ελίζα Βαβούρη, ώστε να μαγνητίσει τα βλέμματα των μικρών βιβλιόφιλων.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news