Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από τον εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ



Πολλές και καλές προτάσεις, για ανάγνωση…



«Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ & ΤΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3411-7
Σελίδες: 720
Τιμή:  16,90€
Ιστός αράχνης μεταξωτός και ατσάλινος ταυτόχρονα συνδέει την ιστορία ενός αυτοκινήτου με ανθρώπινες διαδρομές και τελικά με μια ολόκληρη εποχή.
Ένα αυτοκίνητο Oldsmobile Viking Special Deluxe Patrician Sedan. Ένα αυτοκίνητο που διηγείται τις ιστορίες αυτών που κάθισαν στο τιμόνι του αλλά και των επιβατών που φιλοξενήθηκαν στο σαλόνι του.
Και ήταν πολλοί. Άλλοι θορυβώδεις, άλλοι σιωπηλοί. Καιροσκόποι, ιδεαλιστές, εγκρατείς και έκλυτοι, ξεπεσμένοι αριστοκράτες, πόρνες, κυρίες, ήρωες και προδότες. Ιστορίες που διατρέχουν μια ολόκληρη εποχή.
Από την Αμερική της Μεγάλης Ύφεσης ως την Ευρώπη του Μεσοπολέμου, μέχρι τελικά την κατοχική Αθήνα του Μεγάλου Λιμού και της Αντίστασης. Πορείες ανθρώπων που συνδέονται μεταξύ τους με αόρατα νήματα, συνθέτοντας την ιστορία μιας τεράστιας χρονικής περιόδου.
Γι’ αυτό δε λέμε ιστορίες; Επειδή φοβόμαστε; Γι’ αυτό δεν πλάθουμε τις ιστορίες μας; Για να ξορκίζουμε τον φόβο, για να φοβόμαστε λιγότερο... τώρα που το φως σβήνει κι η νύχτα απλώνεται σιωπηλή κι ανελέητη; Το χαρτί νικάει την πέτρα;
Θα έρθει μια στιγμή στη ζωή σας που το μέλλον θα μοιάζει με τυφλό παιδί που οδηγεί ένα ακίνητο αμάξι.  Θα συμβεί και σ’ εσάς, όπως συνέβη σ’ εμένα. Μια συμβουλή έχω να σας δώσω, κι αν θέλετε με ακούτε.
Κλείστε τότε τα μάτια και ταξιδέψτε με τα φτερά της φαντασίας. Άλλη διαφυγή δεν υπάρχει...


«ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΗΓΑ»
ΜΑΓΔΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3425-4
Σελίδες: 320
Τιμή:  € 14,90
Ένα μικρό χωριό, που το τραγούδι του ήταν μόνο οι ήχοι της φύσης, βγαίνει από τον Εμφύλιο αποδεκατισμένο και ρημαγμένο, αλλά όχι διχασμένο.
Η ιστορία του Ρήγα και των άλλων μπορεί να το βύθισε στο πένθος, οι κάτοικοί του όμως έψαχναν πάντα τη δικαίωση.
Ο Αντώνης, ένα παιδί από μια τραυματισμένη από συμπεριφορές οικογένεια, έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Μπορεί να μην είχε τίποτε, είχε όμως έναν καλό φίλο που τον θεωρούσε αδερφό.
Κι όταν η φιλία είναι τόσο δυνατή, έχεις τα πάντα. Ζεις και υπάρχεις μέσα απ’ όλα, καλά και κακά, άσχημα και όμορφα, και αναζητείς την αλήθεια για να τα αποποινικοποιήσεις.
Μια αλήθεια που μπορεί να είναι και δίπλα μας και να μην τη βλέπουμε. Μια αλήθεια που μπορεί να είναι ακόμα και μια συγγνώμη. Αυτή την αλήθεια που ταξίδεψε μέσα στα δάση και τα ανθρακωρυχεία της Σιβηρίας, αλλά ξαναγύρισε για να φέρει τη δικαίωση.
«Όχι, δεν μπορεί. Ο Αντώνης δε θα έκανε κάτι τέτοιο. Αυτός δεν μπορούσε να αφαιρέσει ζωή», μονολόγησε ο Γιώργης. Ξανάγινε η ζωή του χαρταετός. Σηκώθηκε και ξαναπήγε στην πλατεία. Όλα τα νέα εκεί έφταναν πρώτα.
Για πολύ καιρό το επίκεντρο των συζητήσεων θα ήταν αυτό το γεγονός. Όλοι θα υποψιαζόντανε όλους, και κυρίως τους νεοφερμένους. Είχε πολλά χρόνια ν’ ακουστεί κάτι τέτοιο στο χωριό και κοίτα τώρα που ακούστηκε.
Τώρα που άρχισαν να επιστρέφουν αυτοί. Ο Γιώργης ήταν σίγουρος ότι κάποιος του ζητούσε κάτι από το παρελθόν κι εκείνος το αρνιότανε. Όπως ήταν σίγουρος ότι η τιμωρία έρχεται πάντα με την αλήθεια.


«Η ΜΑΝΤΑΜ»
ΑΛΕΞΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3430-8
Σελίδες: 320
Τιμή:  14,90€
Η Μαργαρίτα Δούκα είναι μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, με σχέση, καριέρα, όνειρα, εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Εκείνη η μέρα που ξημέρωσε όμως σήμανε την αρχή μιας περιπέτειας που θα την οδηγούσε πίσω από τα σίδερα.
Εκεί, μακριά από τη ζωή που μέχρι τότε ήξερε, κάτι νέο ένιωθε να γεννιέται μέσα από τα σπλάχνα της. Εκείνο που δε γνώριζε η Μαργαρίτα ήταν αν αυτή η αλλαγή στη ζωή της θα την έκανε έναν άνθρωπο ξαναγεννημένο και αγγελικά πλασμένο ή αν, φτάνοντας στο βάθος του πυθμένα, θα ξαναγεννιόταν σαν ένας δαίμονας. Μοναδικό φως στο σκοτάδι που την αγκάλιαζε η Μαντάμ, ένα αερικό που έμελλε να είναι ο καθοριστικός σταθμός στην πορεία της.
Ποιο ήταν το μυστικό αυτής της κοπέλας, που την κρατούσε δεμένη με αλυσίδες; Και ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Αλέξανδρος, που θα άλλαζε τη ζωή αυτών των γυναικών;
 Από το μεγάφωνο ακούστηκαν δύο ονόματα που ήταν πολύ γνώριμα σ’ εμάς. Ξένα μεν, αλλά ήταν στον θάλαμό μας. Αποφυλακίζονταν και οι δύο, κι εμείς, κλειδώνοντας στο κουτάκι του μυαλού μας τα πάντα, αφήσαμε έξω μονάχα τη χαρά.
Για εκείνες που θα γεύονταν την ελευθερία τους. Αναστέναξα βαθιά, λες και προσπαθούσα να μυρίσω μέσα από εκείνες λίγο καθαρό αέρα. Ελεύθερο αέρα. Η Μαντάμ μου σιγοψιθύρισε στο αφτί: «Όλα θα πάνε καλά».
Ήταν η πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό στη φυλακή που άρχιζα να το πιστεύω...


«Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΩΜΕΝΟΥ ΣΤΙΛΕΤΟΥ»
ΑΝΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3429-2
Σελίδες: 368
Τιμή:  € 14,90
Κάπου… πριν από τον Μεσαίωνα. Κάποτε… στην Ευρώπη. Δυστυχία, σκλαβιά και φόβος.
Η ιστορία ενός ευτυχισμένου λαού, που ζούσε γεμάτος αγάπη και δικαιοσύνη πριν αμαυρωθεί από τη δολοφονία της αγάπης. Η δυστυχία του λαού που υπέφερε τα πάνδεινα, όταν καταδυναστεύτηκε από την εξουσία ενός τυραννικού Μονάρχη. Η ιστορία ενός νέου άντρα που πρόθυμα δέχτηκε να αντιμετωπίσει τους δολοφόνους της αγάπης και να θυσιαστεί για τη σωτηρία και την ελευθερία αυτού του λαού.
Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, όπως κανείς δε γνωρίζει πώς ξαφνικά και εντελώς απροειδοποίητα πολλές φορές η ευτυχία παραχωρεί τη θέση της στη δυστυχία.
Φυσικό ήταν και οι δύο ερωτευμένοι να μην μπορέσουν να μαντέψουν πως εκείνη η γαλήνια βραδιά τους θα μετατρεπόταν σε καταστροφική δυστυχία για εκείνους και θα εξελισσόταν σε καταιγίδα για το μέλλον πολλών άλλων...


«OFF- Η ζωή αρχίζει όταν κλείνεις το κινητό»
Stephane Garnier
ISBN 978-960-14-3428-5
Μετάφραση από τα γαλλικά: ΚΡΙΣΤΥ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ
Σελίδες: 240
Τιμή:  € 13,90
92 καταστάσεις που το smartphone σας γίνεται τοξικό.
92 περιπτώσεις που το smartphone σας δε σας χρησιμεύει σε τίποτα.
92 καλοί λόγοι για να το κλείσετε
92 λύσεις για να το εγκαταλείψετε οριστικά
Προτείνω να σηκώσουμε το κεφάλι από τις οθόνες μας, ν’ αρχίσουμε σιγά σιγά την αποτοξίνωση, εφαρμόζοντας κάποια τεχνάσματα σε καθημερινή βάση, να ξαναανακαλύψουμε την ομορφιά της ζωής, της πραγματικής ζωής.  
Πολλές φορές παρατηρούσα τα άτομα της παρέας μου να έχουν καρφώσει το βλέμμα στις οθόνες τους και να χαμογελούν με το τελευταίο SMS που είχαν λάβει.
Μιμούμενος τους άλλους, βρέθηκα κι εγώ απορροφημένος στο μεγάλο ψηφιακό τίποτα, μπαινοβγαίνοντας από μέιλ σε κοινωνικά δίκτυα, ειδήσεις, hashtags, SMS και κλήσεις.
Έχει γίνει η ενασχόληση με το smartphone μας η αγαπημένη μας συνήθεια; Γιατί το έχουμε στο χέρι μας 24 ώρες την ημέρα; Είμαστε θύματα της τυραννίας του;
Στην πραγματικότητα, όπως και εσείς, δεν ξέρω την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις. Χωρίς να αρνούμαι τη χρησιμότητά του, σας προτείνω να εξισορροπήσετε τη χρήση του για να μειώσετε την εξάρτησή σας και να ξαναζήσετε!


«ΟΣΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΘΑ’ ΝΑΙ ΞΕΝΑ»
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3426-1
Σελίδες: 384
Τιμή:  € 14,90
«Είναι περίεργο, μα μερικές φορές το τέλος δεν έχει σημασία, γιατί το πιο σημαντικό που θα μάθει κανείς ποτέ στη ζωή είναι να αγαπά και να αγαπιέται...»
Ένα μαγευτικό ταξίδι από την Ελλάδα στην Άπω Ανατολή των ανθισμένων κερασιών. Μια μοίρα που θα φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές εθνότητες και κουλτούρες κι ένας έρωτας που θα παλέψει με προκαταλήψεις και ανυπέρβλητα εμπόδια.
Η Κάτια, ακολουθώντας τον καρδιακό της φίλο στη Νότια Κορέα, ετοιμάζεται να κάνει μια νέα αρχή, να ξεπεράσει το μοναχικό και δύσκολο παρελθόν της και να φτιάξει επιτέλους τη δική της μικρή επιχείρηση. Τα γεγονότα όμως θα τη φέρουν αντιμέτωπη με την απόλυτη καταστροφή.
Θα βρεθεί ολομόναχη, προδομένη και δίχως χρήματα σε ξένη χώρα, με μοναδική σανίδα σωτηρίας μια νέα φίλη, την Κορεάτισσα Ζαντί. Η Ζαντί, εν αγνοία της Κάτιας, θα κανονίσει για την Ελληνίδα φίλη της έναν λευκό γάμο προκειμένου να τη βοηθήσει να ορθοποδήσει.
Δυο διάσημοι άντρες –δυο ξαδέρφια– θα γίνουν ορκισμένοι εχθροί διεκδικώντας μια θέση στην καρδιά της. Στο σπίτι στο οποίο θα βρεθεί νύφη θα τη μισήσουν, θα την πολεμήσουν, θα τη λατρέψουν.
Ένας Δράκος, ένας Πάνθηρας και μια μυθική λευκή Ελαφίνασε ένα βιβλίο γεμάτο τρυφερές ανθρώπινες στιγμές και άκρατο ρομαντισμό. Η Κάτια ευχόταν να μπορούσε να απολαύσει την επέλαση της άνοιξης. Καθισμένη στο αναπαυτικό κάθισμα ονειροπολούσε πως την είχε μεταφέρει στη Νότια Κορέα ένα τρικάταρτο ιστιοφόρο, ως νύφη που προοριζόταν για έναν Ασιάτη πρίγκιπα, πως τα αμπάρια του ήταν γεμάτα από την προίκα της, ενώ ο αγαπημένος της την περίμενε στο λιμάνι με τα δώρα του – κιβώτια γεμάτα χρυσό και μετάξια.
Θα ήθελε να την καλωσόριζαν με τους ήχους ενός παραδοσιακού φλάουτου, που θα διάνθιζε το προξενιό σαν να επρόκειτο για μια σπάνια ρομαντική ιστορία, γεμάτη έρωτα και έντονα συναισθήματα τη στιγμή που ο πρίγκιπας θα την έπαιρνε στην αγκαλιά του και θα την έκανε δική του...


«Ο ΣΤΟΧΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ Β- ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3427-8
Σελίδες: 336
Τιμή:  € 14,90
Ο Στόχος – Δευτέρα Παρουσία είναι η συνέχεια της συνταρακτικής περιπέτειας του Βιτόριο Πινιατέλι. Η Μεταμόρφωση έχει ήδη γίνει. Η ζωή όπως την ήξερε έχει αλλάξει.
Οι Στόχοι του είναι πλέον η επιβίωση και η σωτηρία των δύο αγαπημένων του γυναικών από τα νύχια της αδίστακτης Γοργώς. Η Γοργώ όμως έχει έναν διαφορετικό Στόχο, που τον προετοίμαζε εδώ και πολύ καιρό, χωρίς κανένας να υποψιάζεται το παραμικρό.
Τα πιόνια είναι ήδη στη σκακιέρα και λίγες μόνο στρατηγικές κινήσεις απομένουν για να επιτευχθεί αυτό που πραγματικά επιζητούσε.
Μια σκοτεινή περιπέτεια στα παρασκήνια της πολιτισμένης Ευρώπης. Μια ζοφερή ιστορία στο παρόν,που έχει τις ρίζες της στην εποχή του Σοφοκλή και ακόμα πιο πίσω.
Η δυστοπία της Δευτέρας Παρουσίας είναι κοντά. Θα επιβιώσετε; Άρχισε να σκέφτεται πάλι τη Γοργώ, αλλά όχι με μίσος, όπως τις άλλες φορές. Τι ήθελε από αυτόν; Γιατί τον βασάνιζε; Τι πλάσμα ήταν και είχε καταφέρει να ζήσει τόσα χρόνια;
Άραγε, οι δεισιδαιμονίες, που επικρατούσαν πριν από αιώνες, ήταν η αλήθεια και ο ορθολογιστής άνθρωπος του εικοστού αιώνα, που ήθελε να αποδεικνύει τα πάντα με την επιστήμη, ήταν το ψέμα;


«ΟΙ ΕΚΚΕΝΤΡΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
ΚΩΣΤΑΣ Κ. ΚΑΤΗΣ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3410-0
Σελίδες: 272
Τιμή:  € 12,00
Ήρθε στον κόσμο με δυο επιστολές. Τυπωμένες στο μυαλό του. Κάθε επιστολή είχε μόνο μια λέξη… Άγνωστοι οι παραλήπτες… Ο καιρός περνούσε… Οι επιστολές ξεχάστηκαν. Ο «ιδιότυπος ταχυδρόμος» μπήκε στη σειρά, μαζί με τους άλλους περαστικούς ταξιδιώτες της ζωής…
Ώσπου μια μέρα: Στη σημαδιακή σύγκλιση του χρόνου, με τις απόκρυφες άυλες δυνάμεις, συναντά –χωρίς να το ξέρει και χωρίς να το περιμένει– τους δυο παραλήπτες των επιστολών.
Είναι οι Τυραννίδες. Από εκείνη τη στιγμή μπαίνει στον σκοτεινό κύκλο με τους εφιάλτες και τις παραισθήσεις. Στις έκκεντρες στροφές της ζωής.
Η πορεία του –πλέον– γίνεται μαύρο παιχνίδι στα χέρια των Τυραννίδων. Μαρτυρική και αβάσταχτη. Ζει και δε ζει… Πολύ λίγες οι στιγμές που κινείται στον πραγματικό κόσμο…
Σε μια τέτοια συγκυρία ξαναβρίσκει την Αφροδίτη:
Ένας έρωτας ανείπωτος. Και έκαιγε μόνο στις καρδιές τους. Πριν από τέσσερα χρόνια…Τώρα, αυτός ο αέρινος έρωτας φουντώνει και γίνεται άσβεστο καμίνι. Θα μπορέσει άραγε η πύρινη δύναμη να σφυρηλατήσει τον έρωτά τους;
Και να τον μεταβάλει σε κοφτερό σπαθί, που θα διαπεράσει τις Τυραννίδες;



«Ο ΝΟΝΟΣ»
MARIO PUZO
Μετάφραση: ΑΝΘΗ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3417-9
Σελίδες: 542
Τιμή:  € 9,90
Ο Ντον Βίτο Κορλεόνε, ο Νονός, είναι καλός οικογενειάρχης, άνθρωπος γενναιόδωρος και λογικός… αλλά επίσης αδίστακτος μαφιόζος, αρχηγός ενός από τα μεγαλύτερα συνδικάτα του εγκλήματος στη Νέα Υόρκη.
Εντούτοις οι μέρες του είναι μετρημένες και το μέλλον της αυτοκρατορίας του, που την έχτισε με αίμα, ίντριγκες και κομπίνες στη διάρκεια μιας πολυτάραχης ζωής, βρίσκεται στα χέρια των τριών γιων του: του αψίθυμου Σόνι, του άβουλου και άστατου Φρέντι και του αδιάφορου Μάικλ, που αρνείται να συμμορφωθεί με την οικογενειακή παράδοση, αλλά θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του μέσα από την προδοσία, την τιμωρία, την εκδίκηση και την απώλεια. Σε αυτό τον κύκλο αίματος, ωστόσο, τίποτα δεν είναι προσωπικό. Απλώς  μπίζνες.


«ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3415-5
Σελίδες: 272
Τιμή:  € 12,90
Ένα αγόρι, σ’ ένα χωριό της Καστοριάς, γεννιέται  μ’ ένα άστρο ακατανόητο για τους άλλους. Το μερίδιο που του έδωσαν οι Μοίρες, νανουρίζοντάς τον με παράξενα λόγια, τον τάσσει κυνηγό του ονείρου του.  
Βαδίζοντας στα στενά μονοπάτια της ζωής κι έχοντας στο δισάκι του μονάχα τις προσδοκίες του, γνωρίζει τα πρωτοβρόχια της απογοήτευσης, αλλά δεν εγκαταλείπει τις επιδιώξεις του. Περιορίζεται σε αδέσποτες βόλτες του πείσματός του και επιλέγει το νέκταρ του ψεύδους προς τους δικούς του για να επιτύχει τον στόχο του.
Παγιδευμένος σ’ ένα καταφύγιο επινόησής του και οδοιπόρος της στεγνής πραγματικότητας, παλεύει μέσα στις αναταράξεις των γεγονότων έχοντας τις κεραίες τεντωμένες.  Δεν επιτρέπει στον καβαλάρη της ελπίδας να ξεπεζέψει.
Με το καμουτσίκι του πείσματος τον ωθεί να καλπάζει στα γεγονότα, ενώ αυτός φλερτάρει με την τρέλα. Τη στιγμή που νομίζει πως όλα έχουν χαθεί, η ζωή, για να εξιλεωθεί, του δίνει τον άσο που έχει κρυμμένο στο μανίκι.
Στο απόγειο της δόξας, ο προσωπικός του βίος βγαίνει σε πλειστηριασμό για να τον εκποιήσουν οι άλλοι. Κάθε στιγμή περνάει από την κόλαση και το καθαρτήριο, δίχως όμως να βρίσκει τον παράδεισο. Ω, πόσο εικονική ήταν η ευτυχία του! Το διαπίστωνε εκείνη τη στιγμή.
Όσο επιτυχημένος κι αν έχει υπάρξει ένας άνθρωπος στο παρελθόν, είναι καταδικασμένος να ζει μέσα στην ερημιά του εγωισμού του όταν εντός του υπάρχουν δυσαναπλήρωτα κενά. Είχε έρθει η ώρα να σπάσει το καβούκι του και να εξερευνήσει με χειρουργικό νυστέρι τον εσώτερο εαυτό του.
Ένας ηθοποιός δε ζει για να μετανιώνει. Οι λανθασμένες επιλογές είναι μέρος της καριέρας του, που διαρκώς εξελίσσεται, άλλοτε με απότομες ανηφόρες και άλλοτε με απότομες κατηφόρες.
Ίσως έπρεπε να αφεθεί στον χρόνο για να πάρει την απάντησή του στο αν η επιλογή του να απομονωθεί από τους πάντες και από τα πάντα ήταν ένα μεγάλο λάθος ή σηματοδοτούσε την ανατολή μιας νέας αλήθειας.


«ΟΙ ΥΣΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»
ΝΤΙΝΟΣ Σ. ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3431-5
Σελίδες: 352
Τιμή:  € 14,90
Τελευταίες ημέρες πριν η Κωνσταντινούπολη πέσει στα χέρια των Τούρκων. Οι πολεμιστές, στις επάλξεις, μάταια προσπαθούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές, δύο ερωτευμένα νέα παιδιά, ο Αλέξιος, δίπλα στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, και η Θεοφανώ, δίπλα σε κάθε πληγωμένο, αγωνίζονται και παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα τα οποία εξελίσσονται τόσο στον χώρο της Βασιλεύουσας, όσο και στο στρατόπεδο του Μωάμεθ του Πορθητή.
Τραγικές σκηνές μέσα σε μια Πόλη που μόνη της ελπίδα έχει ένα θαύμα, βασισμένες σε ιστορικά ντοκουμέντα, μέσα από μια τρυφερή διήγηση, την οποία συνθέτουν καθημερινοί άνθρωποι, γεγονότα, ίντριγκες, προδοσίες, φόβοι, έρωτες, προσδοκίες...
Η Θεοφανώ πήρε μια βαθιά ανάσα και έστρεψε το βλέμμα της προς το Μέγα Παλάτιον, όπου ο αγαπημένος της υπηρετούσε ως λογοθέτης στις διαταγές του αυτοκράτορα για περισσότερα από τρία χρόνια.
Ήταν πια στα είκοσι πέντε ο καλός της, που άκουγε στο όνομα Αλέξιος, ένας ευειδής νέος με εβένινα μαλλιά και λεπτά χαρακτηριστικά προσώπου, γιος ενός πιστού στον αυτοκράτορα δομέστικου.
Κόρη σπουδαίου άρχοντα εκείνη, συμπλήρωνε τα είκοσι ένα και ένιωθε ευτυχισμένη επειδή ετοιμαζόταν, στα πρότυπα της οικογένειάς της, να θεμελιώσει το δικό της σπιτικό.
Στο αρχοντικό προετοιμάζονταν για τους γάμους, ενώ στο παλάτι κυριαρχούσε μια περίεργη κατάσταση, καθώς ο νέος αυτοκράτορας, νεοφερμένος από το Δεσποτάτο του Μυστρά, προσπαθούσε να εγκλιματιστεί και παράλληλα να αντιμετωπίσει τα πολλά και σπουδαία προβλήματα της αυτοκρατορίας.


«ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΜΕΛΕΤΕΣ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3409-4
Σελίδες: 416
Τιμή:  16,00€
Πώς γεννήθηκε ο ελληνικός πολιτισμός και πού οφείλεται η μοναδικότητά του; Πώς εμφανίστηκε η θεωρητική επιστήμη στην αρχαία Ελλάδα και πώς οδηγηθήκαμε στη θεωρητική απόδειξη στα μαθηματικά;
Με ποιους τρόπους και ποιες μεθόδους αναπτύχθηκαν τα μαθηματικά και πώς οι μαθηματικοί οδηγήθηκαν στη διαμόρφωσή τους σε αξιωματικά συστήματα; Τι ρόλο έπαιξε ο Πλάτωνας και η Ακαδημία του στη μεγάλη επανάσταση στα μαθηματικά που συντελέ­στηκε τον 4ο αιώνα π.Χ.;
Πώς οι αρχαίοι φιλόσοφοι και μαθηματικοί προβληματίστηκαν πάνω στις έννοιες της ασυμμετρίας, του απείρου, του συνεχούς και του πιθανού; Ανέπτυξαν οι Έλληνες τεχνολογία αντίστοιχη των θεωρητικών επιτευγμάτων τους ή όχι;
Είναι δυνατή μια ενιαία ερμηνεία του φαινομένου της ελληνικής τεχνολογίας; Ποιος είναι ο προβληματισμός του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη γύρω από το πρόβλημα των τεχνητών όντων και της τεχνολογίας;
Αυτά είναι τα περισσότερα από τα προβλήματα που ο συγγραφέας προσπαθεί να αντιμετωπίσει στον παρόντα τόμο και να δώσει ερμηνείες και απαντήσεις.
Η αλληλεπίδραση επιστήμης και φιλοσοφίας στην αρχαία Ελλάδα είναι ιδιαίτερα έντονη. Επιστήμονες και φιλόσοφοι είναι συχνά τα ίδια άτομα, και οι δύο κορυφαίοι φιλόσοφοι της αρχαιότητας, ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις επιστήμες και κάνουν σημαντικές θεωρητικές, ερμηνευτικές και ιστορικές παρατηρήσεις, χωρίς τις οποίες είναι σήμερα αδύνατον να εξετάσουμε και να ερμηνεύσουμε την επιστήμη της εποχής αυτής.
Τα θέματα που μας απασχολούν στο πεδίο των ελληνικών μαθηματικών είναι η γένεση των θεωρητικών μαθηματικών, η διαμόρφωση της έννοιας της απόδειξης και οι διάφορες αποδεικτικές μέθοδοι, η θεμελίωση και αξιωματικοποίηση των μαθηματικών με την έρευνα πάνω στη διατύπωση ορισμών και αξιωμάτων, η αλληλεπίδραση φιλοσοφίας και επιστήμης, η συγγραφή.
Στοιχείων μαθηματικών και η διαμόρφωση αντιλήψεων γύρω από το πρόβλημα του απείρου, του συνεχούς και του «πιθανού».


«ΛΕΥΚΟ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ»
MARY LYNN BRACHT
Μετάφραση από τα αγγλικά: ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΕΛ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3436-0
Σελίδες: 400
Τιμή:  € 15,90
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. O ισχυρός δεσμός ανάμεσα σε δύο αδερφέςπου τις χωρίζει ο πόλεμος ξαφνικά και βίαια, θύματα και οι δύο του ιαπωνικού στρατού κατοχής,όπως πολλές άλλες.Μια συγκλονιστική ιστορία, γραμμένη με λυρισμό και ρεαλισμό,τόσο δυνατή που καθηλώνει.
Κορέα, 1943. Η Χάνα έζησε ολόκληρη τη ζωή της υπό ιαπωνική κατοχή – ως χενιό, γυναίκα δύτης. Μέχρι την ημέρα που η Χάνα σώζει τη μικρότερη αδερφή της, Έμι, από έναν Ιάπωνα στρατιώτη και η ίδια συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στη Μαντζουρία, όπου αναγκάζεται να γίνει μια «γυναίκα ανακούφισης» σε πορνείο του ιαπωνικού στρατού. Αλλά οι χενιό είναι γυναίκες της δύναμης και της αντοχής.
Η Χάνα θα βρει τον δρόμο της επιστροφής;
Νότια Κορέα, 2011. Η Έμι πέρασε πάνω από εξήντα χρόνια προσπαθώντας να ξεχάσει τη θυσία που έκανε η αδερφή της, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν για να βρει τη γαλήνη.Μπορεί η Έμι να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της και να προχωρήσει;


«7 ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ»
ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3437-7
Σελίδες: 176
Τιμή:  € 13,90
Ποιες είναι οι 7 λέξεις με τις οποίες σχεδόν όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι σε κάποια στιγμή της ζωής μας; Η Μανταλένα Μαρία Διαμαντή τις αποκαλύπτει και τις κωδικοποιεί. Έρωτας, Αγάπη, Μητρότητα, Προδοσία (& Αχαριστία), Θλίψη, Ελπίδα και Ευτυχία. Με τον ευαίσθητο και χαρακτηριστικό τρόπο της αποκαλύπτει το πώς αντιμετώπισε η ίδια αυτά τα οικουμενικά μεγέθη της ζωής μας. Συγχρόνως τα εμπλουτίζει με όσα έγραψαν γι’ αυτές τις λέξεις εκείνοι που τους θαυμάζουμε για τον τρόπο που σκέφτονται. Ανάμεσά τους οι: Οδυσσέας Ελύτης, Νίκος Καζαντζάκης, Γιώργος Σεφέρης, Fyodor Dostoyevsky, William Shakespeare, Oscar Wilde, Milan Kundera, Ernest Hemingway, Friedrich Nietzsche, Rudyard Kipling, Paulo Coelho, Maya Angelou.      


«ANAMONH»
JUSSI ADLER-OLSEN       
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ 16.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
Μετάφραση: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3435-3
Σελίδες: 656
Τιμή:  € 16,90
Ο Μάρκο Τζέιμσον είναι μέλος μιας συμμορίας που διοικεί με σιδερένια πυγμή ο θείος του Ζόλα, υποχρεώνοντας κι άλλα παιδιά σαν κι αυτόν να ζητιανεύουν για να πλουτίζει ο ίδιος. Ο Μάρκο ανακαλύπτει τυχαία το πτώμα ενός άντρα, που επιβεβαιώνει τις υποψίες του για το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του Ζόλα, και εγκαταλείπει τη συμμορία. Ζει στους δρόμους και κρύβεται στις σκιές για να ξεφύγει από τους διώκτες του. Ο επιθεωρητής Καρλ Μερκ καλείται να εξιχνιάσει την εξαφάνιση ενός άντρα μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Αφρική. Παρότι έχουν περάσει τρία χρόνια, η οικογένειά του αναζητεί ακόμη απαντήσεις. Ποιο είναι το μυστικό που γνωρίζει ο Μάρκο και πώς μπορεί να οδηγήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης; Πώς συνδέεται με όλα αυτά μια κατάχρηση εκατομμυρίων;  Θα προλάβει ο Καρλ Μερκ να βρει το κλειδί της υπόθεσης πριν να είναι πολύ αργά για τον Μάρκο;   


«Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ»
 NINA PUSHKOVA
Μετάφραση από τα ρωσικά: ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3438-4
Σελίδες: 368
Τιμή:  € 14,90
Τα διαμάντια δεν είναι πάντα οι καλύτεροι φίλοι για τα κορίτσια. Αντιθέτως, μερικές φορές δυσκολεύουν πολύ τη ζωή τους. Αυτό συνέβη και στη Νίκη, η οποία ξαφνικά βρίσκεται με μια ολόκληρη περιουσία στα χέρια αλλά και με μεγάλους μπελάδες. Η ζωή της αλλάζει ριζικά, καθώς τα ίχνη της ακολουθούν επαγγελματίες εκτελεστές. Πάντα κάποιος ψάχνει τα διαμάντια, πάντα σε κάποιον ανήκουν. Μόσχα, Βόρειος Καύκασος, Βρυξέλλες, Σιγκαπούρη, Λονδίνο· πουθενά δεν υπάρχει σωτηρία για τη Νίκη, ώσπου αποκτά έναν μυστικό προστάτη.
Στο βιβλίο περιγράφεται με ενάργεια η ατμόσφαιρα της ταραγμένης δεκαετίας του ’90, όταν η γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου ήταν τόσο λεπτή όσο ποτέ άλλοτε.


«KILLING EVE- ΚΩΔΙΚΟΣ ΒΙΛΑΝΕΛ»
LUKE JENNINGS
Ένα ιλιγγιώδες θρίλερ που ενέπνευσε τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία Killing Eve
Μετάφραση από τα αγγλικά: ΧΡΥΣΑ Θ. ΜΠΑΝΙΑ
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN 978-960-14-3439-1
Σελίδες: 280
Τιμή:  € 14,50
Η Βιλανέλ είναι μια από τις πιο ικανές πληρωμένες δολοφόνους του κόσμου. Μα όταν δολοφονεί έναν σημαίνοντα Ρώσο πολιτικό, βρίσκει στο κατόπι της μια αμείλικτη εχθρό. Η Ιβ Πολάστρι, πρώην πράκτορας της MI6, έχει επιφορτιστεί από την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της Μεγάλης Βρετανίας με ένα πολύ συγκεκριμένο καθήκον: να βρει και να αιχμαλωτίσει ή να σκοτώσει τη δολοφόνο του Ρώσου, αλλά και όσους τη βοήθησαν.
Στο ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύεται οι δύο γυναίκες θα ακολουθήσουν ίχνη σε όλο τον κόσμο και θα διασταυρωθούν με διεφθαρμένες κυβερνήσεις και πανίσχυρες εγκληματικές οργανώσεις. Όλα θα οδηγήσουν σε μια τελική αντιπαράθεση από την οποία καμία από τις δύο δε θα βγει αλώβητη.
Δεν τάραζε καθόλου τα νερά. Έγινε κομμάτι του άχρωμου στρατού επαγγελματιών που έτρεχαν εδώ κι εκεί, με τη μοναχικότητα χαραγμένη στη ματιά τους. Δεν ήξερε ποια αρχή επέβαλλε τις θανατικές καταδίκες που εκτελούσε. Εκείνο που είχε σημασία για τη Βιλανέλ ήταν πως είχε επιλεγεί. Είχε επιλεγεί ως εργαλείο ενός πανίσχυρου οργανισμού που είχε καταλάβει ότι ήταν διαφορετική. Είχαν αναγνωρίσει το ταλέντο της, την είχαν αναζητήσει και την είχαν οδηγήσει από τα έσχατα του κόσμου ως την κορφή, εκεί όπου ανήκε. Την είχαν κάνει κυνηγό, όργανο εξέλιξης,  μέλος μιας ελίτ για την οποία δεν ίσχυαν οι νόμοι της ηθικής. Μέσα της αυτή η επίγνωση άνθιζε σαν μεγάλο σκοτεινό ρόδο και γέμιζε το είναι της.