Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Προτάσεις ουσίας…



«Τα δάνεια της Ελλάδας- 200 χρόνια ανάπτυξης και κρίσεων»
ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Σελίδες: 328
ΙSBN: 978-960-569-777-8
Τιμή: 17,99 €
Πότε τα εξωτερικά δάνεια της Ελλάδας εξυπηρέτησαν πραγματικές αμυντικές και αναπτυξιακές ανάγκες του ελληνικού κράτους και πότε καταναλωτικούς σκοπούς ή κυβερνητικές σπατάλες;
Το βιβλίο Τα δάνεια της Ελλάδας: 200 χρόνια ανάπτυξης και κρίσεων που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι μια ιστορία του διεθνούς δανεισμού της Ελλάδας και της σχέσης του με τις εκάστοτε ανάγκες της χώρα στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ανάπτυξη.
Ο συγγραφέας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, καθηγητής Οικονομικών Επιστημών και Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διερευνά την ιστορία της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας μέχρι σήμερα και παραδίδει μια μελέτη που συμβάλλει καθοριστικά στην αναγκαία προσπάθεια εθνικής αυτογνωσίας.
Η έκδοση περιλαμβάνει παράρτημα με επίσημους αναλυτικούς πίνακες κρατικών δανείων
και δαπανών από το 1883 έως σήμερα.
Η σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων για την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία με διεισδυτική και αδογμάτιστη ματιά. Οι αναζητήσεις του σήμερα συνδέονται με γεγονότα, ιδέες και δυναμικές του παρελθόντος. Η σειρά αναδεικνύει την Ιστορία ως ζωντανό κομμάτι των ταυτοτήτων και των αποφάσεων που συνοδεύουν τα βήματά μας στο παρόν και στο μέλλον.


«Παραπλάνηση»
KATE ATKINSON
Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη
Ξένη Λογοτεχνία
Σελίδες: 400
ΙSBN: 978-960-569-997-0
Τιμή:18,99 €
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί η Παραπλάνηση, το νέο μυθιστόρημα της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Kate Atkinson
Μια 60χρονη γυναίκα βρίσκεται χτυπημένη από αυτοκίνητο σε έναν δρόμο του Λονδίνου. Ονομάζεται Τζούλιετ Άρμστρονγκ. Ποια είναι στ’ αλήθεια; Πόσες διαφορετικές ταυτότητες και ρόλους έχει αναλάβει στη ζωή της; Και τι ή ποιος την καταδιώκει;
Σαράντα χρόνια νωρίτερα, η νεαρή Τζούλιετ δουλεύει για τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι γυναίκες της ΜΙ5 δεν χρειάζονται οδηγίες για να μεταμορφωθούν: το κάνουν ενστικτωδώς, με την εγγενή ικανότητά τους να μεταλλάσσονται όπως ακριβώς τους το επιβάλλουν οι εκάστοτε συνθήκες.
Αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, τη συναντάμε ξανά ως παραγωγό εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο BBC, να ζει μια φαινομενικά κανονική, σχεδόν βαρετή ζωή. Τότε όμως το παρελθόν της επιστρέφει για να κλείσει ορισμένους σκοτεινούς λογαριασμούς που έχουν παραμείνει ανοιχτοί.
Στην Παραπλάνηση η πολυβραβευμένη Κέιτ Άτκινσον δημιουργεί με ανελέητο χιούμορ έναν εκπληκτικό γυναικείο χαρακτήρα που μας εισάγει σε ένα νέο, εκ πρώτης μόνο όψεως ανάλαφρο, είδος κατασκοπικού θρίλερ. Ταυτόχρονα όμως διερευνά με ακρίβεια την ευελιξία της θηλυκής ταυτότητας, τη ρευστότητα του Εαυτού, σε έναν κόσμο όπου, τόσο εν καιρώ πολέμου όσο και εν καιρώ ειρήνης, η πραγματικότητα είναι εξίσου ρευστή και αβέβαιη.
Τι έγραψε ο τύπος
Η καλύτερη συγγραφική της δουλειά [...] καταφέρνει να κινείται άνετα μεταξύ του νουάρ, του ιστορικού μυθιστορήματος και μιας κριτικής αποτύπωσης της ζωής και της δουλειάς των γυναικών, που είναι τόσο ετερόδοξη όσο εκείνη της Ρέιτσελ Κασκ. (The New Yorker)
Ένα σοφό κι αστείο μυθιστόρημα ιδεών που ρέει σαν κατασκοπευτικό θρίλερ. (The Guardian)
Πόσο θα ήθελαν τόσοι και τόσοι συγγραφείς να μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα τέτοιο αριστούργημα! (The Telegraph)
Κανείς άλλος σύγχρονος μυθιστοριογράφος δεν μπορεί να διαχειριστεί εξίσου επιδέξια την υψηλή και την εμπορική πλευρά της λογοτεχνίας, το σημείο όπου συναντάται το λόγιο με το ευανάγνωστο. (The Sunday Telegraph)