Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

«Πικρό κρασί από σταφίδα»… στο γραφείο του Παύλου



«Θεέ μου, τι προσπαθείς να μου δείξεις και εγώ ο τυφλός...
δεν βλέπω;» αναρωτήθηκε κάποια στιγμή ο Ανδρέου και εκεί είναι που συνειδητοποιείς ότι διαβάζοντας ένα βιβλίο, ανακαλύπτεις πως κρυφές σκέψεις που σκορπισμένες υπήρχαν στο νου σου, άναρχες και θεματικά αταξινόμητες, αναζητούσαν απαντήσεις.
Πραγματικά, διαβάζοντας το «Πικρό κρασί από σταφίδα», του Λουκά Καρνέση αισθάνεσαι πως οι ήρωες ζωντανεύουν και σε παρασύρουν μαζί τους σε εκείνο το σκηνικό που έχει στηθεί, για να δείξουν πως μέσα από μια απλή κίνηση, από μια τυχαία εικόνα, όλα μπορούν να ανατραπούν και να αλλάξουν τη ρότα της ζωής σου.
Ο συγγραφέας γνωρίζει τις «ανάγκες» του αναγνώστη, ξέρει που πρέπει να πλατειάσει και που πρέπει να περιορίσει το λόγο του, όπως επίσης ξέρει να κερδίζει τον αναγνώστη, αυτόν που πραγματικά αναζητά ένα βιβλίο με πλήρη αμεσότητα και σαφή μηνύματα…
Στο πρόσωπο του Αστυνόμου Ανδρέου, αλλά και της μικρής Μαρία, τα πάντα αποκτούν άλλη διάσταση, άλλη τροπή!
Ένα μικρό παιδί δίνει τη λύση σε ένα δύσκολο γρίφο, καθώς γράφοντας το όνομά της στην άμμο, οι μάσκες πέφτουν, και ένα αποτύπωμα αποκτά ταυτότητα.
Ο Λουκάς Καρνέση πραγματικά μας προσφέρει ένα δυνατό έργο, με γήινους χαρακτήρες, με εικόνες βγαλμένες μέσα από τη ζωή και με γεγονότα που αγγίζουν κάθε συνειδητοποιημένο άνθρωπο.
Πέντε φόνοι αναζητούν το λόγο που έγιναν και ένας δολοφόνος κερδίζει χρόνο, για να ετοιμάσει την τελετή της τελευταίας πράξης…

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΥΚΟΦΩΣ

Παύλος Ανδριάς
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας
by Aylogyros news