Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

«Η Αμυγδαλή της ψυχής» στο The Dark Side Of Chocolate



Τη δεύτερη Κυριακή του καλοκαιριού ο Aylogyros news...
βρέθηκε να πίνει μια γευστική παγωμένη σοκολάτα στη Σόλωνος, στο «The Dark Side Of Chocolate». 


Ο λόγος, το νέο βιβλίο του Σεραφείμ Χατζηηλιάδη, «Η Αμυγδαλή της ψυχής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ.


Ο εκδότης Αγησίλαος Καλαμαράς, των εκδόσεων ΙΑΜΒΟΣ,  προλόγισε το βιβλίο και ευχαρίστησε τον κόσμο που βρισκόταν στο καφέ για την παρουσίαση, δίνοντας τη  σκυτάλη σε μια δυνατή ομάδα, που μας παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο την  Αμυγδαλή της ψυχής.


Η Δήμητρα Σαββιδάκη, η Δόμνα Παπαγεωργίου, ο Nτίνος Γεωργακόπουλος και ο συγγραφέας Σεραφείμ Χατζηηλιάδης μας σύστησαν  τον  Κύκλωψ, το λιλιπούτειο ρομπότ που προσπαθούσε να βρει την «ψυχή»…
Το λιλιπούτειο αυτό ρομπότ,  μας κάλεσε να ανακαλύψουμε  την διαίσθησή μας  και μαζί μ’ αυτήν την σχέση της μητέρας-δέντρου  Αμυγδαλής  με  τον καρπό  όλων των συναισθημάτων   που απορρέουν από την Ψυχή!


Στο τέλος της δραματοποιημένης αφήγησής το κοινό έκανε ένα «δημοψήφισμα» παρατηρητικότητας,  απαντώντας με ένα «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στις ερωτήσεις του συγγραφέα και κατόπιν ο Σεραφείμ υπέγραψε την  «Η Αμυγδαλή της ψυχής».


Ένα μήνυμα από το βιβλίο:
«Φρόντιζε την ψυχή σου κάθε μέρα, για να την βρουν πολλές αμέτρητες Αμυγδαλιές-Μητέρες να την ταΐσουν με συναισθήματα φροντίδας και αγάπης. Να λες κάθε μέρα “σε αγαπώ” σε ανθρώπους που είναι πολύτιμοι για σένα, γιατί το πορτρέτο της ζωής είναι σύντομο».

Καλοτάξιδο Σεραφείμ

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας-
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news