Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

«Μια ομάδα για τη ΣΟΦΗ»… στο γραφείο της Κάλλης



Οι «πρωταγωνίστριες» του παραμυθιού είναι δυο φίλες...
κολλητές η Αλίκη και η Σόφη. Είναι συμμαθήτριες από το νηπιαγωγείο και πάνε στην πρώτη δημοτικού μαζί. Η Αλίκη περνάει ωραία με τη φίλη της ή μήπως έτι νομίζει; Κάθε νέο παιχνίδι που παίρνει η Σόφη την καλεί να παίξουν… Αλλά η Σόφη παίζει μόνη και η Αλίκη κοιτάει! Όταν κουραστεί το δίνει στην Αλίκη. Τι σχέση φιλίας άραγε έχουν; Παρ’ όλα αυτά, έπαιζαν όμορφα και δεν μάλωναν ποτέ. Τι θα αλλάξει από τη στιγμή που η δασκάλα τους, η κυρία Όλγα, θα τους βάλει μια ομαδική εργασία;  Θα μπορέσει η Σόφη να προσαρμοστεί και να ενταχθεί στη καινούργια της ομάδα;
«Μια ομάδα για τη ΣΟΦΗ» της Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, σε εικόνες Μαρίας Μανουρά, κυκλοφορεί από «εκδόσεις ελληνοεκδοτική» και απευθύνετε σε παιδιά από 5 ετών.
Ένα βιβλίο για τη φιλία, το μοίρασμα, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και τα οφέλη της, τον σεβασμό στα θέλω και τις απόψεις των άλλων, τον εγωισμό, τον ατομισμό και τις επιπτώσεις τους,  τη συγχώρεση και τον συμβιβασμό.
Καλογραμμένο, χωρίς φλυαρίες, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη, τον προβληματίζει καθώς η ιστορία είναι μια σαν αυτή που ζει καθημερινά. Άρα μπορεί να ταυτιστεί με οποιοδήποτε ήρωα, δυναμικό ή μη και να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των συμπεριφορών, χωρίς να υπάρχει διδαχή.
Επίσης τα έντονα χρώματα, η εκφραστικότητα και τα συναισθήματα που αποτυπώνονται στα πρόσωπα των παιδιών, συμπληρώνουν το κείμενο, το αναδεικνύουν, είναι εκεί για να πουν όσα δεν είπαν οι λέξεις.
Ένα βιβλίο που αξίζει να μπει στη βιβλιοθήκη του παιδιού σας. Ένα βιβλίο που θα το βοηθήσει να μάθει στη ζωή του τις σημαντικότερες αξίες της, για να μπορέσει να επιβιώσει στη κοινωνία μας.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news