Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Λόρι…



Η Μάρσι δούλευε δίπλα στον Μπόμπ. Έναν γενικό...
χειρουργό που είχε αναλάβει την εκπαίδευση την δική της και της Λόρι μιας άλλης φοιτήτριας που είχαν επιλεχθεί να φοιτήσουν στο τμήμα της χειρουργικής.
Συνάμα με τα μαθήματα έκαναν και την πρακτική τους. Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πάρα πολύ, η Λόρι ήταν πολύ ανταγωνιστική, είχε τα οικονομικά εφόδια ώστε να προμηθεύεται πάντα πρώτη τα βιβλία που ζητούσε ο καθηγητής, οπότε και παρέδιδε πάντα, πρώτη τις εργασίες. Σε αντίθεση με την Μάρσι που δυσκολευόταν να αποκτήσει τα βιβλία, τα δανειζόταν από την βιβλιοθήκη και σπάνια ήταν διαθέσιμα οπότε και καθυστερούσε αρκετά.
Όλη αυτή η διαδικασία την έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στον καθηγητή της. Ο οποίος βλέποντας τον ζήλο της για μάθηση της έδινε την ευκαιρία που ζητούσε κάνοντας όμως την Λόρι να σκάει από το κακό της γιατί πολύ απλά δεν γινόταν το δικό της.
Η Λόρι γόνος πλούσιας οικογένειας γέννημα θρέμμα του Εδιμβούργου έμενε πολύ κοντά στο πανεπιστήμιο της ήταν πολύ εύκολα όλα σε αντίθεση με την Μάρσι που ήταν τόσο μακριά από τους δικούς της.
Ο Μπομπ Μακλεκ γενικός χειρουργός αναγνώριζε στην Μάρσι τον εαυτό του όταν είχε ξεκινήσει . Είχε περάσει και εκείνος ακριβώς τα ίδια στάδια. Το μόνο που δεν είχε ήταν το φίδι που λεγόταν Λόρι να καραδοκεί σε κάθε του βήμα ώστε να τον τσιμπήσει να χάσει την ισορροπία του, να χάσει ότι έχει κερδίσει.
Το κακό ήταν ότι δεν μπορούσε να δώσει ένα μάθημα στην κακομαθημένη Λόρι ενώ ήξερε καλά ότι όσα έκανε τα έκανα όχι για να μάθει αλλά για να πικάρει την συμφοιτήτρια της…

Συνεχίζεται…
Της συγγραφέως Κατερίνας Κονίτσα -  Σωπύλη