Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκινάνε τα αλκοτέστ σε πεζούς ενόψει των Χριστουγέννων…


Τη διενέργεια αλκοτέστ σε πεζούς έξω από μπαρ της Αθήνας...
ξεκινάει τις αμέσως επόμενες μέρες η Ελληνική Αστυνομία ενόψει των Χριστουγέννων.
Το πρόγραμμα, που είχε ανακοινωθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη την περασμένη βδομάδα, θα πραγματοποιηθεί αρχικά στο κέντρο της Αθήνας ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι η πρόληψη ατυχημάτων στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια της πόλης από άτομα που έχουν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.
«Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο άτομα που έχουν πιεί πολύ να πέφτουν πάνω σε άλλους θαμώνες με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα» δήλωσε ο υπεύθυνος της Αστυνομίας για το πρόγραμμα. «Με τα αλκοτεστ αυτά, στόχος μας είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο, ειδικά σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια του κέντρου όπου συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα.»
«Επίσης υπάρχει και το πρόβλημα της κοινής ησυχίας, αφού συχνά πεζοί που έχουν πιεί πολύ συνηθίζουν να τραγουδάνε δυνατά ή παράφωνα γυρίζοντας σπίτι, προκαλώντας ενόχληση στους κατοίκους της περιοχής.»
Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους έχουν υπερβεί το όριο, και απλά θα καλείται ταξί για να μεταφέρει τους παραβάτες στο σπίτι τους.

Ωστόσο, όπως λένε, δεν αποκλείεται να υπάρξουν στο μέλλον, όπως χρηματικά πρόστιμα ή κατάσχεση του κινητού. «Αυτό, ώστε να μην κάνουν και μεθυσμένα τηλεφωνήματα σε πρώην που μπορεί να αποβούν μοιραία» λένε χιουμοριστικά οι υπεύθυνοι… (tovatraxi.com)