Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

«Η νεράιδα και τα 4 αβγά»… στο γραφείο της Κάλλης


Σε μια χώρα μαγικά μακρινή, πέρα από τη φαντασία των ανθρώπων...
ζει σε μια σπηλιά ο γενναιόδωρος Δαμαστής δράκος. Εκεί κοντά στην χώρα της Πρωτομαγιάς φυλά τα τέσσερα αβγά των εποχών. Την Άνοιξη, το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο και το Χειμώνα. Όμως μια μέρα το αβγό της Άνοιξης εξαφανίζεται… Η χώρα των λουλουδιών κινδυνεύει και μαζί της και όλες οι εποχές. Όλοι ψάχνουν τον πρίγκιπα Μάρτιο, μα κανείς δεν μπορεί να τον βρει.
Θα καταφέρει η ευαισθησία της νεράιδας Ανιέλας να τον βρει; Τι είναι το φίλτρο του θάρρους και ποιο είναι αυτό το ταξίδι που πρέπει να κάνει για να το βρει; Ο Φούλης ο συννεφούλης τι ρόλο θα έχει σ’ αυτό το ταξίδι; Οι κουτσομπόλες ελιές του Νοέμβρη γιατί θέλουν να εμποδίσουν αυτό το ταξίδι; Τελικά η νεράιδα Ανθέλια θα καταφέρει να φτάσει στο Δαμαστή Δράκο με το χαμένο αβγό της Άνοιξης;
Ένα πρωτότυπο, ταξιδιάρικο, θεατρικό και παράλληλα  εκπαιδευτικό παραμύθι είναι «Η νεράιδα και τα 4 αβγά» του Σεραφείμ Χατζηηλιάδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ.
Είναι ένα παραμύθι στον κόσμο των εποχών, που με την εναλλαγή αφήγησης και διαλόγου καταφέρνει ο συγγραφέας να διεγείρει την φαντασία του μικρού αναγνώστη με τις έντονες εικόνες που δημιουργούν οι λέξεις και το πάντρεμα αυτών. Έχει την αίσθηση ότι μπαίνει σ’ ένα χορό και εσύ ακολουθείς τον ρυθμό. Η ροή του λόγου σε πηγαίνει εκεί που η φαντασία του καθενός μπορεί να ταξιδέψει. Θα μπορούσε άνετα να γίνει μια θεατρική παράσταση.
Μέσα από το ταξίδι της η νεράιδα Ανθέλια συναντά τους μήνες του χρόνου, καθένας έχει κάτι να της δώσει… Πέρα από το ότι το παιδί μαθαίνει μέσα από αυτό το ταξίδι τα χαρακτηρίστηκα των εποχών, συναντά αξίες όπως της φιλία, το θάρρος, η ομαδικότητα, η τόλμη, η εμπιστοσύνη, η συνεργασία και η ανιδιοτέλεια.
 Ένα παραμύθι που μπορεί να πλάσει ρομαντικούς, ευαίσθητους και ευσυνείδητους αναγνώστες.

Καλλιόπη Γραμμένου

By Aylogyros News