Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

«Το μυστήριο του χαμένου παπαγάλου»… στο γραφείο της Κάλλης


Ο Νικηφόρος πειρατής, κουρσάρος, πολιορκητής, ατρόμητος...
και ξακουσμένος μέχρι τα πέρατα της Γης, είναι πάντα έτοιμος για εξερευνήσεις και περιπετειώδη ταξίδια.

Μαζί με το πλήρωμά του θα αντιμετωπίσει ασυνήθιστους κινδύνους, θα λύσει ανεξιχνίαστα μυστήρια, θα κάνει νέους φίλους και θα ανακαλύψει τα πράγματα που έχουν τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή.

«Το μυστήριο του χαμένου παπαγάλου» της Ευθυμία Ανδριώτη σε εικόνες Λίζα Ηλιού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και είναι το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» που ταξιδεύει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στον μαγικό και διασκεδαστικό κόσμο των πειρατών!

Ένα διασκεδαστικό με ρίμες κείμενο που το παιδί ταξιδεύει στον κόσμο των πειρατών, στις γκάφες και στα αστεία τους. Πλούσιο «πειρατικό» λεξιλόγιο και εύκολες κατανοητές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.

Οι εικόνες της Λίζας Ηλιού  με έντονα χρώματα, μοτίβα με γεωμετρικά σχήματα, μεταφέρει το κλίμα  της εξαφάνισης του παπαγάλου μέσα από τα βλέμματα των πειρατών και των αστείων στιγμιότυπων.

Οι μικροί αναγνώστε καλούνται μαζί με όλο το πλήρωμα του καραβιού να ανακαλύψουν για πιο λόγο εξαφανίστηκε ο παπαγάλος και τι κρύβετε πίσω από αυτή την περίεργη εξαφάνιση.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

by Aylogyros news