Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

«Η κρυστάλλινη πριγκίπισσα»… στην προθήκη της αυλής μας!!!


Όταν η Νύχτα μπήκε στο δωμάτιό της για να της πει...
πως πρέπει να μεγαλώσει, άρχιζε για την Κρυστάλλινη Πριγκίπισσα μια παράξενη πορεία αναζήτησης.
Όσα γεννιούνται στη χώρα της φαντασίας, έχουν ένα κρυμμένο νόημα ή, τουλάχιστον, έτσι συμβαίνει στα όνειρα και τα παραμύθια. Αν μεγαλώσει όμως, θα θυμάται το μυστικό;
Αυτό είναι το μόνο πράγμα που της ζητάει το αγόρι με τα χρυσά μαλλιά. Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν στην άκρη μιας άγνωστης θάλασσας και, καθώς τη νύχτα συμβαίνουν θαύματα, οι δυο τους θα αναμετρηθούν με όλα τα ερωτήματα της ύπαρξης…

"Η Κρυστάλλινη Πριγκίπισσα" του Παναγιώτη Ζιάκα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως με εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα, είναι ένα ταξίδι εικόνων, νοημάτων και σκέψεων. Ένα ταξίδι φιλοσοφικό.
Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού εγείρονται ερωτήματα και αναζητούνται απαντήσεις για τη ζωή και το νόημά της, για την ύπαρξη και την ουσία της, για τον άνθρωπο και τον χρόνο, για τον πόνο, τη χαρά και τη λύπη, σε τελική ανάλυση για το Καλό και το Κακό.

Ο συγγραφέας δημιουργεί μία ονειρική και ταυτόχρονα απολύτως ρεαλιστική ατμόσφαιρα, παραδίδοντας ένα βιβλίο έμπλεο συμβολισμών, κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.