Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Τιμώντας έναν «νέο», δίνεις περισσότερες ελπίδες στο μέλλον σου…


Το μέλλον της πόλης και του τόπου τίμησε...
ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με την  βράβευση των νέων φοιτητών από τα σχολεία της πόλης.
Με την ευχή να αποτελέσουν τους αυριανούς πολίτες που θα διαμορφώσουν ένα πιο λαμπρό μέλλον για την χώρα μας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βράβευσε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο τους μαθητές των σχολείων της πόλης οι οποίοι, φοιτητές πλέον, πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του περασμένου καλοκαιριού την εισαγωγή τους στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας (ΑΕΙ και ΤΕΙ).


Φέτος, ο Δήμος επιφύλασσε και μια τεράστια έκπληξη στους νέους καθώς οι τρεις αριστούχοι των εξετάσεων, συνολικά από όλα τα σχολεία του Ηρακλείου, θα φιλοξενηθούν το επόμενο διάστημα στις Βρυξέλλες για να γνωρίσουν το Ευρωκοινοβούλιο, καλεσμένοι του ευρωβουλευτή και πρώην αρχηγού της θρυλικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Θοδωρή Ζαγοράκη!
Στο μήνυμά του προς τα παιδιά, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, τόνισε: «Το να φοράς το εθνόσημο είναι η μεγαλύτερη τιμή. Θα ήταν ευχής έργον όταν τελειώσετε τις σπουδές σας, να μείνετε στην Ελλάδα και να συμβάλλετε με τις γνώσεις σας στην ανασυγκρότηση του τόπου. Ξέρω ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ένα από τα καθήκοντα μας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι να τις αλλάξουμε προς το καλύτερο, να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες εργασίας στη χώρα και να μπορέσουμε να δώσουμε μια άλλη, μια πιο ελπιδοφόρα πορεία στον τόπο μας».


«Σήμερα, σας καλέσαμε για να σας πούμε ένα μεγάλο μπράβο – και σε εσάς και στις οικογένειές σας. Βλέποντας, χρόνο με το χρόνο, όλο και περισσότερους νέους σε αυτήν την εκδήλωση καταλαβαίνουμε ότι αυτός ο τόπος, αυτή η πόλη δεν σταματά να γεννά μυαλά, να γεννά χρήσιμους πολίτες, να μας κάνει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο», υπογράμμισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.
«Ο Κωστής Παλαμάς έλεγε: Είμαι εγώ ο γκρεμιστής, γιατί είμαι εγώ κι ο κτίστης. Εννοώντας, ότι αυτός που γκρεμίζει πρέπει να είναι έτοιμος να χτίσει κιόλας. Σας προτρέπω να χτίσετε. Με την αγνότητα των προθέσεών σας, με την ειλικρίνεια της κριτικής σας, αλλά και με αυτό που βιολογικά και πνευματικά σας ξεχωρίζει από εμάς τους μεγάλους: την φαντασία και το δημιουργικό όνειρο, το όραμα. Γιατί το όραμα στους νέους δεν είναι ουτοπία. Είναι δικαίωμα...», υπογράμμισε στον δικό του χαιρετισμό ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, επαναεπιβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό και των νέων και των οικογενειών τους.



Όσοι φοιτητές δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση, μπορούν να τηλεφωνήσουν στον Δήμο στα 2132000287, 2132000144 και 2132000114 ή να περάσουν από το Τμήμα Παιδείας (δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής, 1ος όροφος) για να παραλάβουν τα αναμνηστικά τους.