Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Με την «Κόκκινη κλωστή δεμένη» & τα παραμύθια της, υποδεχόμαστε τις γιορτές


Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους...
από τις εκδόσεις  Κόκκινη κλωστή δεμένη


Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΥ
Άννα Δενδρινού 
Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Σελίδες: 32 
Ηλικίες:  4+           
ΙSBN: 978-618-5151-43-09    
Τιμή: 10,90  
                 
Μια αισιόδοξη γιορτινή ιστορία που μας ζεσταίνει την καρδιά και μας κάνει να πιστέψουμε ότι όλα μπορεί να συμβούν την νύχτα των Χριστουγέννων.
...Έκανε να κρυφτεί, μα του ‘δωσε θάρρος η κουκουβάγια:   «Εεε, μικρέ Φαντού! Μην ξεχνάς πως τίποτε δεν είναι πιο δυνατό και πιο γενναίο από σένα!»
Κάθε χριστουγεννιάτικη νύχτα έχει τη δική της ιστορία. Όμως, για τον Φαντού, το μικρό μοναχικό φαντασματάκι του δάσους, εκείνη η νύχτα ήταν μαγική... Ήταν η νύχτα των ευχών.
Η Άννα Δενδρινού μας χαρίζει ένα κλιμακωτό χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μας γεμίζει γαλήνη και αισιοδοξία. Κάθε πλάσμα έχει την δική του κρυμμένη δύναμη που την αποκαλύπτει όταν κινδυνεύουν αυτοί που αγαπά. Και οι ευχές, την μαγική Νύχτα των Ευχών είναι απλά το πρόσχημα για να φανερωθούν όλα .
Ο Νίκος Γιαννόπουλος για άλλη μια φορά δημιουργεί έναν ονειρόκοσμο πασπαλισμένο χιόνι, αγάπη, χρυσόσκονη και βαθιά ευαισθησία. Έναν κόσμο που δεν θέλεις με τίποτα να εγκαταλείψεις και διαβάζεις ξανά και ξανά το παραμύθι απολαμβάνοντας την φαντασία του.
Κατεβάστε το σε μορφή PDF
Η  χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία
Βασίλης Τερζόπουλος
Εικονογράφηση: Monica Bauleo
Σελίδες: 32   
 Ηλικίες:  4+               
ΙSBN: 978-618-5151-44-7 
Τιμή:  12,90  
                    
Ο Ηλίας ζει παρέα με τον σκύλο του τον Ρούντολφ και δουλεύει στο ταχυδρομείο της πόλης του.Κάθε Χριστούγεννα παρατηρεί τα μικρά παιδιά που ρίχνουν το γράμμα τους προς τον Αϊ-Βασίλη, στο παλιό κόκκινο κουτί του ταχυδρομείου. Θυμάται πόσο πολύ λυπήθηκε, όταν ήταν παιδί, κι εκείνος ο συμμαθητής του του είπε πως δεν υπάρχει Αϊ-Βασίλης. Το επιβεβαίωσε,άλλωστε, όταν κατάλαβε πως το δώρο του, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ήταν το πακέτο που είχε δει κρυμμένο μέσα στο ντουλάπι της αποθήκης.
Όταν μεγάλωσε, όμως, πήρε μια σημαντική απόφαση και κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκεται πια σε ειδική, μυστική αποστολή…
Πού πάει ντυμένος ως Αϊ-Βασίλης;
Καθώς φτάνει στο μεγάλο σπίτι όπου μένουν πολλά παιδιά, μαζί με τις πολλές μαμάδες τους, κάτι παράξενο συμβαίνει. Η φετινή αποστολή του παίρνει ξαφνικά νέα τροπή.
 Οχ! Ξύπνησαν τα παιδιά!
«Φαντασία, χιούμορ, παλιμπαιδισμός, ενσυναίσθηση, θα μπορούσαν να αποτελούν κάποια από τα υλικά για να γράψεις παραμύθια. Αυτό που σίγουρα απαιτείται, όμως, είναι επιμονή και υπομονή, άλλωστε τα παιδιά είναι οι απαιτητικότεροι αναγνώστες» αναφέρει στην συνέντευξή του στον Εξώστη ο Βασίλης Τερζόπουλος που φέτος, στα Βραβεία Public (2017) βρέθηκε μέσα στα 10 επικρατέστερα βιβλία στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας - για βιβλία με έτος κυκλοφορίας το 2016- με το Αναταραχή στη κουζίνα # 2 Ένα αλλιώτικο πιρούνι.
Μια αληθινή ιστορία, που θα αλλάξει γνώμη σε όσους πιστεύουν πως ο
Αϊ-Βασίλης δεν υπάρχει.
Κατεβάστε το σε μορφή PDFΞΩΤΙΚΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ
(νέα κυκλοφορία)
Εύα Κασιάρου
Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος
Σελίδες: 32 
Ηλικίες:  6+                          
ΙSBN:    978-618-5151-24-9            
Τιμή: 12,90     

Λόγω της  συνεχόμενης   απεργίας  των ταχυδρομικών υπαλλήλων,
τα Ταχυδρομεία της χώρας παραμένουν  κλειστά.
Τα παιδιά δεν μπορούν να στείλουν τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη.
Αυτός, στενοχωρημένος, σκέφτεται μαζί με τα μεγαλύτερα σε ηλικία ξωτικά του πώς να τα βοηθήσουν.
Τη λύση δίνει ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών. Καθώς τα μικρά ξωτικά ενδιαφέρονται μόνο για                                                                                        χιονοπόλεμο και παιχνίδι,
την όλη προετοιμασία αναλαμβάνουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία, γιατί θέλουν να δουν χαρούμενα τα παιδιά.
Λόγω, όμως, των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, παρόλη την καλή τους διάθεση,  προκαλούν πολλά
                            ξ ω τ ι κ ο μ π ε ρ δ έ μ α τ α ...
 Τι παιχνίδια θα πάρουν τελικά τα παιδιά;
Μια διασκεδαστική και συνάμα τρυφερή ιστορία  για την δύναμη της αγάπης και της συγγνώμης.                  
Κατεβάστε το σε μορφή PDFΟΝΕΙΡΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΝ … ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ
Εύα Κασιάρου
Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου
Σελίδες: 32 
Ηλικίες:  4+
ΙSBN:    978-618-5151-07-2            
Τιμή: 14,90  

«Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, είμαι η Αλίσα και έχω πια μεγαλώσει αρκετά για τάρανδος. Όλοι μου λένε ότι ήρθε η ώρα να βρω μια δουλειά. Από μικρή έχω ένα όνειρο. Ένα όνειρο γλυκό… σαν τους κουραμπιέδες που λατρεύω. Να γίνω οδηγός στο έλκηθρό σου. Είναι η μόνη δουλειά που λαχταρώ να κάνω. Καμία άλλη. Μου είπαν ότι όταν κάποιος ψάχνει για δουλειά πρέπει να στείλει βιογραφικό σημείωμα, για να μάθουν οι άλλοι ποιος είναι και τι ξέρει να κάνει. Ένα τέτοιο σου στέλνω κι εγώ…»
Θα φτάσει άραγε το βιογραφικό σημείωμα της Αλίσας στα χέρια του Άγιου Βασίλη; Πότε; Άραγε θα προφτάσει; Θα πραγματοποιηθεί το όνειρό της που είναι τόσο γλυκό σαν τους κουραμπιέδες;
Αυτό το βιβλίο αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά που σέβονται τη διαφορετικότητα και τις ιδιαίτερες ικανότητες και ευαισθησίες ανθρώπων και ζώων.
Κατεβάστε το σε μορφή PDF    
 Η ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ
Άννα Δενδρινου
Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Σελίδες: 36                                
Ηλικίες:  6+
Περιέχει CD
ΙSBN:    978-618-80218-9-1           
Τιμή: 11,50 
Ένα δένδρο έμεινε μοναχό σε μια μεγάλη πολιτεία, όπου οι άνθρωποι κάθε μέρα έτρεχαν στις δουλειές τους αμίλητοι και σκυθρωποί. Το δένδρο ήταν πολύ λυπημένο, του έλειπαν οι φίλοι του κι ένιωθε μοναξιά. Ώσπου μια χειμωνιάτικη μέρα κύλησε και στάθηκε στον κορμό του μια μικρή χιονονιφάδα, η βασίλισσα του χιονιού. Έγινεφίλη του και από κείνη τη στιγμή όλα άλλαξαν σ’αυτή την παγωμένη πολιτεία.
Μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αξία της επικοινωνίας, της αγάπης, της προσφοράς.
Κατεβάστε το σε μορφή PDF
ΆΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Βασίλης Κουτσιαρής & Γιάννης Διακομανώλης
Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Σελίδες: 44   
Ηλικίες:  6+ 
ΙSBN:    978-618-80218-2-2                            
Τιμή: 10,90                                 

Δύο μετά τα μεσάνυχτα. Ο δήμαρχος έδωσε το σύνθημα και το παιχνίδι ξεκίνησε. Εκατό Άι Βασίληδες ξεχύθηκαν στην πόλη για να μοιράσουν δώρα. Οι διευθύνσεις υπήρχαν στο χαρτάκι που κράταγαν στα χέρια τους. Αυτός που θα τελείωνε πρώτος και θα πατούσε το μεγάλο πορτοκαλί κουμπί στην πλατεία, θα ανακηρυσσόταν Άι Βασίλης της χρονιάς! Ο Άρης δεν έδειχνε να ανησυχεί. Ήταν σίγουρος πως θα τα κατάφερνε.
Όμως, δεν είχε υπολογίσει τον παράξενο επισκέπτη με τα κόκκινα ρούχα και τη μακριά γενειάδα στη σκεπή του τελευταίου σπιτιού…
Μια τρυφερή ιστορία όπου η πραγματικότητα συναντά το παραμύθι κι ο ενήλικας το αιώνιο παιδί που κρατάει καλά κρυμμένο μέσα του. Μια ιστορία που μας κάνει να (ξανα)πιστέψουμε στον Άγιο Βασίλη!
Κριτικές – Παρουσιάσεις
ΒΡΑΔΥ  ΣΤΗ ΓΗ
Βασίλης Κουτσιαρής
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Σελίδες: 44    
Ηλικίες:  3+    
ΙSBN:    978-618-80218-4-6                       
Τιμή: 10,90             
Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Ο Άι Βασίλης ξεκινά για το μεγάλο ταξίδι του στη γη. Το έργο του δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να φορτώσει το έλκηθρο, να προσγειωθεί ήσυχα στη σκεπή, να ισορροπήσει, να χωρέσει από την καμινάδα και να αφήσει το δώρο χωρίς να τον καταλάβει κανείς.
Θα τα καταφέρει ή θα τον ανακαλύψουν;
Μια ιστορία λαχταριστή σαν μια πιατέλα μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Όλο τραγανή γλύκα και πασπαλισμένη με ζαχαρένια μαγεία.
Κριτικές – Παρουσιάσεις


ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥ ΑΣΒΟΥ
Paul Bright
Εικονογράφηση: Jane Chapman
Σελίδες: 32 
Ηλικίες:  3+    
ΙSBN:    978-960-98703-9-9                       
Τιμή: 12,00                                 
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι είναι τόσο ενθουσιασμένοι -εκτός από τον Θυμωμένο Ασβό.
"Σαχλαμάρες!" φώναξε.
"Εγώ θα κοιμηθώ μέχρι την Άνοιξη, και αν κάποιος με ξυπνήσει θα θυμώσω Πάρα Πολύ! Αλλά τότε ο Θυμωμένος Ασβός έχει τρεις επισκέπτες - και συμβαίνει κάτι σπουδαίο! Θα καταλάβει τα λάθη του πριν είναι πολύ αργά;
Μια διασκεδαστική μεταφορά από το παραμύθι του Dickens "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" που θα κάνει όλα τα παιδιά να γελάσουν δυνατά από χαρά!


ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ
Paul Bright
Εικονογράφηση: Jane Chapman
Σελίδες: 32                                 
Ηλικίες:  3+
ΙSBN:    978-960-98486-5-7            
Τιμή: 12,00                                 
Το μικρό γατάκι κοιτάζει τον ουρανό και βλέπει ένα αστέρι μεγαλύτερο και λαμπερότερο από τα υπόλοιπα.
"Αυτό το αστέρι πρέπει να είναι ξεχωριστό",  ψιθυρίζει η μαμά γάτα. Στο ζεστό αχυρώνα τους επισκέπτονται ένα ένα τα ζώα που κατευθύνονται προς το λαμπερό αστέρι. Και όταν το μικρό γατάκι και η μαμά γάτα τα συναντούν, ανακαλύπτουν ότι είναι πράγματι είναι πολύ λαμπερό αστέρι...
Με ένα υπέροχο, λυρικό κείμενο και μια εκπληκτική εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια τρυφερή εισαγωγή στην ιστορία της Γέννησης.

Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros News