Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Η μάστιγα της Κατάθλιψης στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής…


Την ασθένεια του 21ου αιώνα, την Κατάθλιψη, θέτει...
στο προσκήνιο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλώντας τους πολίτες να συζητήσουν μαζί τρόπους πρόληψης και μεθόδους αντιμετώπισής της, στην ενημερωτική δράση που διοργανώνει την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).
Πρώτο βήμα η αναγνώριση του προβλήματος, για αυτό και το πρόγραμμα των ομιλιών ανοίγει με τη Μαίρη Καραμπέτσου, (εργοθεραπεύτρια MSc και διευθύντρια τη Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου) με την ενότητα «Κατάθλιψη: Ας μιλήσουμε». Ο Ορέστης Γιωτάκος, (ψυχίατρος MD, MSc, PhD, υπεύθυνος της «Ομπρέλα») θα πάρει την σκυτάλη για να μιλήσει για την «Κατάθλιψη στο Πλαίσιο του Χώρου Εργασίας», ενώ η δρ. Νατάσα Σουρέτη, (ψυχολόγος Υγείας, γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια, EMDR Practitioner) αναλύει τον ρόλο της γνωσιακής ψυχοθεραπείας στην κατανόηση της Κατάθλιψης. Συντονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Γιώργος Οικονομίδης.

Μετά τις ομιλίες των ειδικών, το κοινό θα μπορεί να υποβάλει τις ερωτήσεις του στην ανοικτή συζήτηση που θα ακολουθήσει.