Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ο επαναστάτης


Εντάχτηκε στη σέκτα των «οργισμένων πολιτών». Το ψηφιακό...
αποτύπωμα – φακέλωμα στις νέες ταυτότητες έπρεπε ν’ «απαντηθεί» άμεσα. Η τιμωρία, μετά κρότου δυνατού, θα άφηνε το στίγμα της για πολύ καιρό και θα τροφοδοτούσε τα κανάλια με φρέσκες ειδήσεις. Αυτά είχαν προγραμματιστεί για απόψε έξω απ’ το αρμόδιο υπουργείο.
Πήρε τον ατομικό του κλειδάριθμο προσκομίζοντας τον ΑΦΜ και την ταυτότητα παλαιού τύπου μέσα σε μόλις τρεις ώρες. Τα πράγματα στο taxisnet φαινόταν τακτοποιημένα. Ευτυχώς! Που καιρός τώρα για μεταβολές, τροποποιήσεις καταστατικού, έλεγχος εταιρικής σύστασης, μισθωτήρια συμβόλαια…  Πιο πριν στο ΙΚΑ παρέλαβε την ασφαλιστική ενημερότητα, αν και τον ταλαιπωρήσανε λίγο, γιατί δεν «κουβαλούσε» μαζί του το ΑΜΑ και το ΑΜΚΑ του. Απ’ την εφορία κίνησε για το ΚΕΠ να παραλάβει το πιστοποιητικό της οικογενειακής του μερίδας.
Στο πρώην ΤΕΒΕ νυν ΟΑΕΕ τους ρώτησε αν έπρεπε στην αίτηση να αναγράψει τον αριθμό ΕΑΜ, ΠΑΜ, ΝΑΜ όπως είθισται παλιότερα. Αδιάφορο του μήνυσαν. Κύριε, τώρα ανήκετε στον ΕΦΚΑ! Για την παράλληλη έναρξη του επαγ-γέλματός του ζητήθηκαν έγγραφα μη πτώχευσης και μη λύσης της υφιστάμενης ΟΕ απ’ το πρωτοδικείο που κι εκεί τον «επέπληξαν» γιατί του είχαν δώσει ΕΝΑΝ μοναδικό αριθμό για τέτοιες περιπτώσεις. Πήγε στο πρωτόκολλο. Πήρε αριθμό προτεραιότητας….
Τελικά άδικα τόσος κόπος. Πέρασε απ’ το επαγγελματικό επιμελητήριο ΕΕΘ και με μια απλή αίτηση στο ΓΕΜΗ μπήκε το νερό στο αυλάκι… Στο ταμείο κατέβαλε 10 ευρώ για εγγραφή, 80 ευρώ για ετήσια συνδρομή και 30 ευρώ προαιρετική συνεισφορά στο ΕΕΘ. Το πολύ σε δύο τρεις μέρες θα είχε τα χαρτιά στο χέρι!
Στην τράπεζα του εξήγησαν τη διαφορά του λογαριασμού ταμιευτηρίου από τον όψεως. Το IBAN του είπαν είναι το παν!
-         Ο λογαριασμός σας συνοδεύεται και από μια εταιρική κάρτα και προς θεού το PIN σας πουθενά. Για το web banking χρειάζεστε το User id , φυσικά το password και το έγγραφο με την επιβεβαίωση των TAN ή τον τετραψήφιο          i-code. Για το pos και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα τα πούμε σε κάποιο άλλο ραντεβού γιατί τώρα πνιγόμαστε. Εννοείται πως θα χρειαστεί να προσκομίσετε και κάποια έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είστε εσείς, που διαμένετε, που είναι η έδρα της εταιρείας σας, καθώς και τις ξεκάθαρες δραστηριότητες της σε ξεκάθαρους κωδικούς αναγράφουσες.
Πανευτυχής που τελείωσε τόσο γρήγορα – γιατί είχε ακούσει για μεγάλη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία -, μ’ ένα μικρό δάνειο (και λίγα έγγραφα και εγγυήσεις βεβαίως βεβαίως), θα άνοιγε κι εκείνο το ρημαδοσυνεργείο αποφρά-ξεων των βόθρων « Ο Καταπιόνας», παράλληλα με τις κοινές «ατομικές» εκκενώσεις που καταπιανόταν ως τώρα, και θα «ξεσκά… ξελάσπωνε» τον κόσμο!

Κίνησε ήσυχος, μα πιο αποφασισμένος από ποτέ, για το επαναστατικό ραντεβού του. Σθεναρά πιστός στην ιδέα του «ακτιβιστικού Αγωνιστικού Πλάνου χτυπάω και φεύγω». Το ηλεκτρονικό φακέλωμα δεν θα περνούσε!!! Όχι κύριοι δεν είμαστε Αριθμοί!!!

Με την υπογραφή του συγγραφέα Ιωάννη Κασσή