Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Συνυπάρχουμε αρμονικά με τα ζώα… με εύκολους κανόνες


Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων...
Κυριακή 1 Οκτωβρίου 11.00πμ στην κεντρική πλατεία του δήμου Ηρακλείου Αττικής
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει και φέτος της Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και καθιερώνει, διοργανώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκδήλωση αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας.
Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, από τις 11.00πμ, όσοι αγαπούν τα ζώα μπορούν να παρακολουθήσουν μια σειρά από events που ως στόχο έχουν να αναδείξουν ότι άνθρωποι και ζώα, εφαρμόζοντας απλούς και εύκολους κανόνες, μπορούν να συμβιώσουν όχι μόνο αρμονικά, αλλά και ωφέλιμα στην πόλη, στο σπίτι, στην οικογένεια.
Παρέα με το κατοικίδιό τους, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς για τα μυστικά της εκπαίδευσης (κυρίως σκύλων), παρακολουθώντας, ταυτόχρονα, σε επιδείξεις τα αποτελέσματα ενός πετυχημένου προγράμματος συμπεριφοράς, ενώ θα γνωρίσουν από κοντά την σημαντική δράση των φιλοζωικών σωματείων της περιοχής.
Πρώτη συμβουλή: για την αρμονική συνύπαρξη όλων στην εκδήλωση καλό θα ήταν όλα τα ζωάκια να έχουν λουρί, να διαθέτουν μικροτσίπ, να είναι συνηθισμένα στην κοινωνικοποίηση και να έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος, σημειωτέον, είναι από τους λίγους στην Αττική που διαθέτουν και υλοποιούν ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων της πόλης.