Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

«Ο άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματα»… στην προθήκη της αυλής μας!!!


Με αφορμή την έκθεση μιας φιλοζωικής, ένας...
άσπρος σκύλος που συμμετέχει για ακόμη μια φορά, θυμάται… Θυμάται και αναπολεί όλες εκείνες τις περιπέτειες που έζησε στα οχτώ του χρόνια. Θυμάται τους λόγους για τους οποίους όλο χαρά ακολουθούσε κάθε καινούρια οικογένεια που τον υιοθετούσε και του έδινε ένα καινούριο όνομα. Και τελικά αναρωτιέται τι σημαίνει υιοθεσία. Αναρωτιέται τι σημαίνει αγάπη και πως τη δείχνουμε?
Έχοντας αποκτήσει πολλά ονόματα και πολλές οικογένειες στο παρελθόν, δεν τον ενδιαφέρει πλέον αν θα του δώσουν άλλο ένα όνομα αλλά αν ξέρουν οι άνθρωποι ποιες είναι οι ανάγκες του και τι τον κάνει ευτυχισμένο. Αναρωτιέται πως θα μπορούσαν να μάθουν οι άνθρωποι τι σημαίνει υιοθεσία.
Ο άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματα, έχοντας ζήσει πολλές περιπέτειες, σκέφτεται πως μάλλον ήρθε η ώρα να σκεφτεί ο ίδιος για το μέλλον του και να πάρει τις δικές του αποφάσεις…

Μια τρυφερή ιστορία που μας φανερώνει τα συναισθήματα και την αγωνία επιβίωσης ενός άσπρου σκύλου που πηγαινοέρχεται χρόνια σε μία φιλοζωϊκή οργάνωση. Μια όμορφη ιστορία για την σημαντικότητα της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.