Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

10 εκπληκτικές συμβουλές από ένα μοναχό Σαολίν για να μείνετε νέοι για πάντα…


Ο Shifu Yan Lei, ένας μοναχός Σαολίν και...
καλλιτέχνης στις πολεμικές τέχνες, δίνει μερικές συμβουλές για το πώς να μείνετε νέοι και υγιείς όσο το δυνατόν περισσότερο.
1. Μην σκέφτεστε τόσο πολύ. Η σκέψη απορροφά ενέργεια. Η σκέψη μπορεί να σας κάνει να μοιάζετε μεγάλοι.
2. Μην μιλάτε τόσο πολύ. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε μιλούν είτε κάνουν πράξεις. Καλύτερα να πράξετε.
3. Όταν εργάζεστε, να δουλεύετε 40 λεπτά και να σταματάτε για 10 λεπτά. Όταν κοιτάτε κάτι όλη την ώρα, μπορεί να καταστρέψει τα μάτια σας και επίσης τα εσωτερικά σας όργανα και την εσωτερική σας ειρήνη.
4. Όταν είστε χαρούμενοι, πρέπει να ελέγχετε την ευτυχία σας, αν χάσετε τον έλεγχο τότε θα βλάψετε τη ροή της ενέργειάς σας.
5. Μην ανησυχείτε τόσο πολύ ή θυμώνετε, γιατί αυτό βλάπτει το συκώτι και τα έντερά σας.
6. Όταν τρώτε να μην τρώτε πάρα πολύ! Πάντα να σιγουρεύεστε πως δεν είστε αρκετά πλήρης, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει το σπλήνα σας. Όταν αισθάνεστε λίγο πεινασμένοι, να φάτε λίγο.
7. Όταν κάνετε πράγματα, πάρτε τον χρόνο σας, μην βιάζεστε τόσο πολύ. Θυμηθείτε το ρητό: «Βιάσου αργά, θα φτάσεις σύντομα».
8. Αν κάνετε μόνο σωματική άσκηση όλη την ώρα και ποτέ δεν κάνετε Qigong (ένα αρχαίο σύστημα υγείας που ενσωματώνει φυσικές στάσεις, τεχνικές αναπνοής και εστιασμένη πρόθεση), θα σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας και να είστε ανυπόμονοι. Χάνετε το Yin του σώματός σας. Η άσκηση ισορροπεί το Yin και το Yang.
9. Αν δεν ασκήστε ποτέ και συμμετέχετε μόνο σε διαλογισμό, δεν σας δίνει ενέργεια Yang και τελικά τη χρησιμοποιείτε όλη τη Yang ενέργειά σας.

10. Το Κουνγκ Φου των Σαολίν σας δίνει τα πάντα. Το πόσες ώρες δεν είναι σημαντικό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι χρειάζεται το σώμα σας. (shifuyanlei)