Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης για 2.000 ανέργους…


Προθεσμία έως τις 22 Σεπτεμβρίου έχουν 2.000 άνεργοι...
προκειμένου να ενταχθούν σε ένα νέο κύκλο προγράμματος απασχόλησης.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των συγκεκριμένων ανέργων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι και οικονομικά μη ενεργοί νέοι, ηλικίας 18 έως 24 ετών, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε ειδικότητες του τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας - Logistics, με στόχο να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να ενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον συγκεκριμένο δυναμικό κλάδο.
Οι άνεργοι νέοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
·        Κατά την ένταξή τους στο πρόγραμμα (η παροχή συμβουλευτικής αποτελεί την εναρκτήρια δράση του προγράμματος) οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 25o έτος της ηλικίας τους.
·        Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα με το αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
·        Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Μεταδευτεροβάθμιας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
·        Να μην έχουν μαθητική, σπουδαστική ή ακόμη και φοιτητική ιδιότητα.
·        Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 380 ωρών, εκ των οποίων οι 120 ώρες αφορούν τη θεωρητική κατάρτιση και οι 260 ώρες την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.
Οι ειδικότητες στις οποίες πρόκειται να καταρτιστούν οι ωφελούμενοι είναι στέλεχος διαχείρισης αποθήκης, στέλεχος διαμεταφοράς προϊόντων/διαλογέας, στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και υπάλληλος γραφείου/διοικητικής υποστήριξης (logistics). Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι κάθε ωφελούμενος θα μπορεί να παρακολουθήσει μία από τις πιο πάνω ειδικότητες.
Η αξία του εκπαιδευτικού επιδόματος είναι για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης 5 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων) πλέον 6,45% για τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης 3 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων) πλέον 6,45% για τις ασφαλιστικές εισφορές.
Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα www.logistics-eede.gr έως 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 23.59.59.
Αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν στην Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) (Λεωφόρος Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων, ΤΚ 111 44, Αθήνα) φάκελο με τα δικαιολογητικά, προκειμένου να πιστοποιήσουν όσα δηλώνουν στην αίτησή τους και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η κατάταξή τους.

Η καταληκτική προθεσμία παραλαβής των δικαιολογητικών λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Σημειώνεται ότι κάθε άνεργος, εφόσον επιλεγεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, θα εγγραφεί σε Μητρώο Ωφελουμένων, το οποίο και τηρείται από την ΕΕΔΕ. Στο Μητρώο καταγράφονται όλοι οι δυνητικοί ωφελούμενοι του Προγράμματος, μετά την αξιολόγηση και μοριοδότηση των αιτήσεών τους, με την ένδειξη «επιλέξιμος», «επιλαχών» ή «άκυρος». Ακυρη θεωρείται η υποψηφιότητα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις της εκάστοτε πρόσκλησης ή όταν ο υποψήφιος δεν προσκομίσει εγκαίρως τα ζητούμενα δικαιολογητικά… (cnn.gr)