Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

«Στάσου στο μπόι σου!»… στο γραφείο της Κάλλης


Το βιβλίο «Στάσου στο μπόι σου!» της Σοφίας Τσιάμη...
σε εικονογράφηση της Σάντρα Ελευθερίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, είναι μια διασκεδαστική ιστορία που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.

Σ’ αυτές τις ηλικίες τα παιδιά αρχίζουν πολύ έντονα να διεκδικούν, να συγκρίνουν, προσπαθούν να επιβληθούν, εκδηλώνουν περίεργες συμπεριφορές που μερικές φορές μας οδηγούν σε αμηχανία! 
Ένας πολύ καλό τρόπος για να μπορέσουμε να περάσουμε μηνύματα σ’ αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία και να λύσουμε τυχόν απορίες τους είναι το βιβλίο.

Το «Στάσου στο μπόι σου!» της Σοφίας Τσίαμη, είναι μια διασκεδαστική ιστορία της κυρίας Ψηλής και της κυρίας Κοντής, που μιλά για τη διαφορετικότητα, για τις διαφορές, την ελευθερία των επιλογών και των σεβασμό και την αγάπη για τα ζώα.

Η κυρία Ψηλή και η κυρία Κοντή μοιράζονται την ίδια αυλή. Αν και γειτόνισσες, δεν έχουν τίποτα κοινό…

Η κυρία ψηλή μοιάζει με καμηλοπάρδαλη,  με το μαγιό της θυμίζει φάρο σε ξερονήσι, της αρέσει ο χυμός πορτοκάλι, το άλμα εις ύψος, ξετρελαίνεται για καϊμάκι παγωτό με σαντιγί και βύσσινο στην κορυφή και έχει μια γατούλα χνουδωτή, την Μαριάμ.

Η κυρία Κοντή μοιάζει με καφετί αρκουδάκι, με το μαγιό της θυμίζει σημαδούρα που από το κακό της έχει κοκκινίσει, της αρέσει το άλμα επι κοντό, η βυσσινάδα,  ξετρελαίνεται για λουκουμά με μέλι και κανέλα και έχει ένα σκύλο μαλλιαρό που τον βάφτισε Ζορό.

Μετά από έναν καβγά ίδιο Βατερλό, έκοψαν και την καλημέρα! 

Όλα άλλαξαν όταν ήρθε στην πόλη τους το τσίρκο «Πέρα ως πέρα» … Τι είναι αυτό που τις ένωσε και τις έκανε αχώριστες φίλες; Μήπως τελικά υπάρχουν κοινά σημεία που είναι πιο δυνατά από κάποιες ασήμαντες μικροδιαφορές;

Μια πρωτότυπη ιστορία για όσα μικρά μας χωρίζουν, αλλά κυρίως για όσα μεγάλα και σημαντικά μας φέρνουν κοντά! 
Οι  χιουμοριστικές ατάκες, το κείμενο με ρίμα και η ζωηρή, παιχνιδιάρική εικονογράφηση με λιτές γραμμές, δε θα αφήσουν αδιάφορους τους μικρούς μας φίλους.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας- Παιδαγωγός

by Alogyros News