Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Τίποτα δεν έρχεται όπως και όταν το θες!!!


Ο κάθε άνθρωπος σε τούτη τη ζωή ως σκεπτόμενο όν, έχει τις επιθυμίες του, τις φιλοδοξίες του, έχει όνειρα…

Γεννήθηκε για ένα σκοπό και καλείται να τον εκτελέσει φυσικά με το αζημίωτο. Να δώσει κλώστο στην ανέμη της ζωής να γυρίσει και η πορεία της ζωή του να ξεκινήσει!
Υπάρχουν όμως φορές που αυτή η ανέμη ή το νήμα αν θες της ζωής, δεν είναι πάντα ορατά, με αποτέλεσμα τα γεγονότα να έρχονται αντιμέτωπα με την ουσία των πραγμάτων, με τον ίδιο σου τον εαυτό, γιατί κάποιοι κάποτε σου είπαν ότι όλα γίνονται στην ώρα τους… μιας και το σίδερο στη βράση κολλάει.
Και όλα αυτά γιατί ποτέ κανείς δεν βρέθηκε στο δρόμο σου να σου πει ότι σπάνια γίνεται αυτό που θες, αυτό που ποθείς, αφού όλα πλέον είναι συνδυασμός πολλών παραμέτρων και πολλών πραγμάτων.
Βιάζεσαι και πιέζοντας τις καταστάσεις, αντί να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, τρως τα μούτρα σου στην πρώτη αποτυχία και μη έχοντας την κατάλληλη παιδεία, αντί να αναγνωρίσεις τα λάθη σου και να τα διορθώσεις, τα φορτώνεις στους άλλους, γιατί απλά, έτσι σε βολεύει.
Στην πρώτη λοιπόν αποτυχία, γίνεσαι δέκτης μιας αρνητικότητας που την υιοθετείς με το καλημέρα και καθώς αγνοείς αυτό που λέμε υπομονή, καταστρέφεις κάθε ζωτικό κύτταρο ελπίδας, εκείνο που αν είχες τα μάτια σου ανοιχτά, θα σε πήγαινε παρακάτω…
Το να πεις ότι δεν πειράζει και συνεχίζουμε, είναι το ό,τι καλύτερο που θα μπορούσες να πεις, αλλά το θέμα είναι να το πιστέψεις και να το κάνεις, μιας και οι πράξεις μας είναι αυτές που μας ακολουθούν και μας εντάσσουν στην αντίστοιχη κοινωνική ή επαγγελματική βαθμίδα.
Μάθε λοιπόν να νικάς και άσε τα φαντάσματα του χθές να σου καταστρέφουν ότι με καλή διάθεση μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου.

Παύλος Ανδριάς