Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

«Έφυγε»… η συγγραφέας και γιατρός Έπη Παπανικολάου


«Έφυγε» από την παρέα μας σήμερα το πρωί η φίλη, η οραματίστρια, η ποιήτρια, η συγγραφέας , η γιατρός - Πλαστικός Χειρουργός, Αναπλ. Διευθ. της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιπποκρατείου Αθηνών του Ε.Σ.Υ.  Έπη Παπανικολάου…


Η Έπη συνεργάστηκε με πολλά έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά της Ελλάδας και υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Περιοδικού «Κασταλία» της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών.
Έχει γράψει Ταξιδιωτικό Ρεπορτάζ, Πολιτιστικό Ρεπορτάζ και Κριτική Βιβλίου στο Περιοδικό «Άστρον Ναύπακτος» και στην Εφημερίδα «Νέο Άστρο».
Έχει αναφερθεί και συμπεριληφθεί σε βιβλία άλλων Λογοτεχνών της Ελλάδας και σε Ποιητικές Ανθολογίες.
Η Βιογραφία της είναι καταχωρημένη στο “Who is Who in Greece” 2006, καθώς ήταν μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών (Ε.Ε.Ι.Λ.), μέλος της Ενώσεως Συντακτών μη Ημερησίου Τύπου και Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων (ΕΣΜΗΕΡΑΜΕΕ), μέλος της Association Internationale de la Critique Litteraire (A.I.C.L.), μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ιατρών Λογοτεχνών (U.M.E.M.), έχοντας πάρει  μέρος σε συνέδριά της στην Ιταλία, Ελλάδα, Ελβετία, Ουγγαρία με εργασίες και Ποίηση, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής και άλλων Επιστημών για τον Χορό και τις Παραστατικές Τέχνες (Med. Art – I.A.T.E.), μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων, μέλος του Χοροαθλητικού Οργανισμού Fred’s – Free Dance.
Έργα της:
• ΕΞΚΑΛΙΜΠΕΡ 1996, Εκδόσεις ΑRTWORK. Ποίηση.
• ΑΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΩΝΗ ΚΑΙ ΤΑΓΚΟ ΒΕΛΟΥΔΟ 1998, Εκδόσεις ARTWORK.      Πεζοτράγουδο.

• Η ΠΙΚΡΗ ΗΔΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 2002, Εκδόσεις ARTWORK. Διηγήματα.