Τρίτη 27 Μαΐου 2014

5 ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνεις σε interview...


Ψάχνεις για δουλειά και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Έχεις κάνει πολλά interviews αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Είσαι σίγουρη ότι δείχνεις τη σωστή εικόνα στον εν δυνάμει εργοδότη σου; Μήπως δίνεις τις σωστές απαντήσεις αλλά...

κάνεις λάθος ερωτήσεις; Διάβασε ποιες είναι οι 5 ερωτήσεις που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στο πρώτο σου interview.

1.Μη ρωτήσεις: «Πόσες ώρες πρέπει να δουλεύω καθημερινά;»
Συνήθως οι εργοδότες δουλεύουν πολύ περισσότερο από τους υπαλλήλους. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Με τα σύγχρονα μέσα δε (internet κλπ) οι περισσότεροι δουλεύουν και εκτός γραφείου. Το να ρωτάς με τη μία για το ωράριο, δείχνει ότι σε ενδιαφέρει πολύ ο ελεύθερος χρόνος σου, ίσως περισσότερο και από τη δουλειά σου.

2. Μη ρωτήσεις: «Ποιος είναι ο ανταγωνιστής σας;»
Μία τέτοια ερώτηση δείχνει ότι δεν ξέρεις που έχεις πάει να πιάσεις δουλειά. Όταν το google σου δίνει όλες τις απαντήσεις, είναι ανεπίτρεπτο να πηγαίνεις σε μία δουλειά και να μην ξέρεις ποιος είναι ο βασικός ανταγωνιστής της εταιρείας. Είναι πολύ βασικό πριν πας για interview να έχεις συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

3. Μη ρωτήσεις: «Δικαιούμαι άδεια για φέτος;»
Ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον εβγάλαμε. Είπε κανείς ότι σε προσλαμβάνει για να σου πει και για την άδεια; Λάθος κίνηση?Προσπάθησε να δείξεις ότι ο βασικός λόγος που θέλεις να πιάσεις αυτή τη δουλειά είναι γιατί μπορείς να φανείς χρήσιμη στην εξέλιξη της εταιρείας. Δεν σε ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση πότε θα πάρεις άδεια.

4. Μη ρωτήσεις: «Μπορώ να δανειστώ το στυλό σας;»
Έπρεπε να έχεις πάει οργανωμένη! Αν αυτός δεν ήταν ο εργοδότης αλλά ο μελλοντικός πελάτης; Θα του ζητούσες ένα στυλό, ένα χαρτί, ένα καφέ?Που πας κουκλίτσα μου;

5. Μη ρωτήσεις: Τίποτε απολύτως!

Αν δεν έχεις και τίποτε να ρωτήσεις δείχνεις εντελώς αδιάφορη, συγκαταβατική, χωρίς κίνητρο και όρεξη για δουλειά. Όσο ενοχλητικό είναι να ρωτάς συνέχεια σαχλές ερωτήσεις, άλλο τόσο είναι να μη ρωτάς τίποτε. Δεν μπορεί να πηγαίνεις σε μία νέα δουλειά και να είσαι σαν μαθήτρια πρώτη μέρα στο σχολείο! (tellawoman)