Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Περπατάς και στέλνεις μήνυμα; Πρόστιμο!


Πολλές αμερικανικές πολιτείες φημίζονται για τους περίεργους νόμους που έχουν αλλά σκεφτείτε πόσες φορές κοντέψατε να πέσετε πάνω σε άλλο άνθρωπο, να τρακάρετε πάνω σε δέντρο ή κολώνα, να πέσετε σε λακκούβα την ώρα που περπατούσατε ή να κινδυνεύσετε από διερχόμενο αυτοκίνητο.


Για τους παραπάνω λόγους οι αρχές της πόλης Φορτ Λι στο Νιου Τζέρσεϊ έδωσαν την εντολή στην αστυνομία να κόβει πρόστιμα σε όσους πεζούς πολίτες στέλνουν μηνύματα με το κινητό τους τηλέφωνο.
Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές ανακοινώσεις και έχουν μοιραστεί και φυλλάδια στους δρόμους με σκοπό να ενημερωθούν όλοι. Οι αρχές είναι κάθετες και δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν μιας και τους τελευταίους μήνες 20 άνθρωποι που έστελναν μηνύματα παρασύρθηκαν από αυτοκίνητα.
Το πρόστιμο θα φτάνει τα 85 δολάρια και να δεν πληρώνεται θα αυξάνεται κάθε ένα μήνα.
( zougla)

…ενώ εμείς εδώ, στη χώρα της άπλετης δημοκρατίας τα έχουμε γράψει όλα στα… «φυσέκια» μας. Οδηγείς, περπατάς, τρως, μασάς, προς νερού σου πας, είναι καθήκον σου στο κινητό να μιλάς. Τα πρόστιμα είναι λέει φασιστικό κατάλοιπο, όπως και το «εγέρθητι», τρομάρα μας!

Ο περίεργος