Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Financial Times: «Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;»


Μια διαφορετική άποψη για την ελληνική κρίση διατυπώνουν οι Financial Times οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζονται πως ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας ίσως να είναι παράδειγμα επιτυχούς...ανάκαμψης!


«Μήπως η συζήτηση κινείται σε λάθος βάση;», διερωτάται η βρετανική εφημερίδα η οποία υποστηρίζει πως «εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη για το σύστημα στο οποίο πραγματικά ποτέ δεν ανήκε».
«Υπάρχει ένα σενάριο που παραγνωρίζεται, βάσει του οποίου η χρεοκοπία δεν καταλήγει σε καταστροφή για την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, η πραγματική και πιο υπαρξιακή απειλή για την ευρωζώνη είναι πολύ διαφορετική. Σε αυτό το σενάριο εκείνοι που γελούν τελευταίοι είναι οι Έλληνες», αναφέρουν οι Financial Times

«Εάν η έξοδος από την ευρωζώνη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη στην Ελλάδα, τότε μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος μετάδοσης της... επιτυχίας. Η συνεχιζόμενη ελληνική τραγωδία μπορεί να έχει τελικά αίσιο τέλος για την Ελλάδα. Η τραγωδία, όμως, θα συνεχιστεί για την ευρωζώνη και ίσως για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα»… (blog)

Paulitos