Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Economist: Η μεγάλη φυγή της Ελλάδας από το ευρώ


Για άλλη μια εβδομάδα, η Ελλάδα είναι στο πρωτοσέλιδο του Economist. Αναμφίβολα μια εικόνα εντυπωσιακή, με έναν Έλληνα λαμπαδηδρόμο να βάζει φωτιά σε ένα χαρτονόμισμα των 20€.
Δυο σημαντικά γεγονότα που απασχολούν την Ελλάδα θέλησε να συνδυάσει ο Economist. Γι’ αυτό και στο πρωτοσέλιδό του «παντρεύει» την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Βρετανούς ενόψει των Αγώνων του 2012 και τα σενάρια για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη…
Ο λαμπαδηδρόμος φορά μια λευκή φόρμα με τη σημαία της Ελλάδας και κρατά στα χέρια του την Ολυμπιακή δάδα. Από πάνω του ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ έχει αρχίσει να παίρνει φωτιά. Το… μήνυμα είναι σαφές και γίνεται ακόμη περισσότερο από τον τίτλο που συνοδεύει το πρωτοσέλιδο: The Greek run, δηλαδή, η μεγάλη φυγή της Ελλάδας.
«Οι πιθανότητες της Ελλάδας για παραμονή στο ευρώ λιγοστεύουν κάθε μέρα. Το ασαφές αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου οδήγησε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και σε νέες εκλογές τον Ιούνιο. Το προφανές έναυσμα για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα που θα απορρίπτει το πρόγραμμα λιτότητας. Οι εξελίξεις μπορεί να έρθουν πιο γρήγορα, αν οι Έλληνες αρχίζουν να τρέχουν στις τράπεζες»… (tromaktiko)
Paulitos