Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Αν οι Έλληνες ψηφίσουν Τσίπρα βγαίνουν από το ευρώ. Τέλος»



Δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν οι γερμανικές εφημερίδες τονίζοντας πως οι Έλληνες ψηφοφόροι αν ψηφίσουν τον κ. Τσίπρα αποφασίζουν ουσιαστικά και την έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ.
«Απόφαση» είναι ο τίτλος του σχολίου της γερμανικής συντηρητικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία παρατηρεί μεταξύ άλλων: «Έχουμε, λοιπόν, νέες εκλογές και είναι πιθανό να ενισχυθούν πράγματι οι ακραίες δυνάμεις. Όμως, θα πρέπει εκείνοι που έκλεισαν τις συμφωνίες με τις Βρυξέλλες να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τι διακυβεύεται: Όποιος ψηφίσει το κόμμα του νέου λαϊκού ήρωα Τσίπρα, αποφασίζει και για την έξοδο από την ΟΝΕ. Τελεία. Ο ηγέτης της ριζοσπαστικής Αριστεράς θέλει να συνεχίσει την πολιτική εκείνη που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Πιστεύει μάλιστα ότι μπορεί να εκβιάσει τους εταίρους της Αθήνας. Εάν για την πολιτική αυτή εξασφαλίσει τη στήριξη των ψηφοφόρων, τότε η απόφαση θα είναι δική τους. Αλλά το μάρμαρο δεν επιτρέπεται να το πληρώσουν άλλοι. Αυτό το θλιβερό παιγνίδι θα πρέπει να βρει ένα τέλος» 
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι Αριστεροί ριζοσπάστες, είναι Αριστεροί λαϊκιστές, οι οποίοι υπόσχονται στο λαό ό,τι αυτός θα ήθελε, δηλαδή την επιστροφή στην άνετη Ελλάδα του χθες».(iefimerida)

Paulitos