Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ο βρικόλακας της Μυκόνου!!!


Είναι από αυτές τις ιστορίες που μπορεί να μη...
τις πιστεύεις αλλά σίγουρα θα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Το 1700 ο Γάλλος Βοτανολόγος επισκέπτεται το νησί της Μυκόνου. Στην επιστροφή του γράφει ένα βιβλίο όπου μέσα αναφέρει για έναν άνδρα που επέστρεψε από το κόσμο των νεκρών.
Πρόκειται για τον Γάλλο βοτανολόγο Ζοσέφ Πιντόν ντε Τουρνφόρ, ο οποίος αφίερωσε 60 σελίδες στο βιβλίο του στο άνδρα που δολοφονήθηκε στα χωράφια που εργαζόταν, από χτύπημα στο κεφάλι, και που μαρτυρίες τον έδειχναν να περιφέρεται στα στενά της Μυκόνου μετά την ταφή του.
Στην αρχή άνδρας αυτός δεν έκανε τίποτα επιθετικό. Απλά ζητούσε αγκαλιές από τους ντόπιους και αλκοόλ. Οι ντόπιοι τρομαγμένοι ξέθαψαν το πτώμα και του ξερίζωσαν τη καρδιά. 
Η συνέχεια γίνεται ακόμα πιο τρομακτική, αφού μετά από αυτή τη κίνηση ο άνδρας- βρικόλακας όπως τον αποκαλούσαν έκλεβε περιουσίες και χτυπούσε τους άνδρες της οικογένειας.

Στο βιβλίο καταγράφεται ο φόβος των κατοίκων που πλέον κοιμόταν στις πλατείες του νησιού, ομαδικά υπό το φόβο της επίθεσης. Ζητήθηκε από τα γύρω νησιά, όπου άνδρες κατάφεραν να τον δέσουν και να τον μεταφέρουν στον Άγιο Γεώργιο, όπου τον έκαψαν. Αναφέρεται ότι για δύο ημέρες ακουγόταν κραυγές από τη Βραχονησίδα του Αγίου Γεωργίου. Έκτοτε δεν ξαναεμφάνιστηκε ο βρικόλακας στη Μύκονο… (e-radio.gr)