Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Πώς να υποψιαστείτε ένα παιδόφιλο…


Τα κρούσματα παιδοφιλίας τα τελευταία χρόνια...
έχουν πολλαπλασιαστεί, και η Ελληνική Αστυνομία, με γρήγορα αντανακλαστικά προσπαθεί να προλάβει τέτοια κρούσματα. 
Σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες δημιούργησαν το προφίλ των παιδόφιλων ώστε να ενημερωθούν οι γονείς και να είναι προσεκτικοί. Πάνω από όλα πρέπει να διατηρούν καλές σχέσεις με τα παιδιά τους, ώστε να διατηρούν μια ειλικρινή επικοινωνία που μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις.

Οι παιδόφιλοι πολλές φορές προσπαθούν να μπουν στο οικογενειακό περιβάλλον με μεθοδικότητα, χωρίς να τους νοιάζει ο χρόνος που θα δαπανήσουν για το καταφέρουν.
Οι γονείς πρέπει να προσέχουν αν αυτοί που υποψιάζονται επαναλαμβάνουν κάποια μοτίβα, όπως πχ. την ώρα επίσκεψης. Η συγκεκριμένα δώρα που αγοράζουν στο παιδί της οικογένειας. Οι παιδόφιλοι προσπαθούν να αποσπάσουν πληροφορίες γύρω από τα social media των παιδιών, γιατί εκεί ξεκινούν συνήθως τις συνομιλίες με τα παιδιά.

Επίσης πρέπει να προσέξετε τον κοινωνικό περίγυρο του ατόμου που υποψιάζεστε. Αν συναναστρέφεται μόνο με άτομα νεαρής ηλικίας, η με οικογένειες που έχουν παιδιά σε συγκεκριμένη ηλικία. Οι παιδόφιλοι, είναι πολύ σημαντικό και το επαναλαμβάνουμε, ακολουθούν πολύ συγκεκριμένα μοτίβα… (e-radio.gr)